"College bie 't pad" college Aa en Hunze gaat op dorpenbezoek!


Op dinsdag 24 mei start het college van de gemeente Aa en Hunze in Gasselternijveenschemond met `College bie 't pad'. Met `College bie 't pad' brengen de burgemeester en wethouders iedere maand een bezoek aan een dorp in Aa en Hunze. Daarbij bepalen de inwoners de agenda. Tijdens de lunch
vindt een gesprek plaats met een aantal inwoners en het middagprogramma is samengesteld door het dorp zelf.

Inwoners

De collegeleden zijn geregeld in de dorpen aanwezig. Gezamenlijk gaan ze nu in de dorpen in gesprek met inwoners. De vereniging van dorpsbelangen of het dorpshuisbestuur zorgt voor nadere afstemming met inwoners over welke onderwerpen tijdens het dorpenbezoek aan bod komen. Zo komt het college
onder andere te weten welke onderwerpen op de toekomstagenda van het dorp horen. Het opstellen van een toekomstagenda per dorp maakt deel uit van het uitvoeringsprogramma van de Strategische Toekomstvisie Aa en Hunze.

Programma

In de ochtend heeft het college in het dorpshuis het wekelijkse (besloten) collegeoverleg. Aansluitend vindt de lunch plaats met een aantal inwoners. Het middagprogramma bestaat bijvoorbeeld uit een bezoek op locatie of een bezoek aan een ondernemer in het dorp.

Dorpen

Tot de zomer zal het college de volgende dorpen aandoen:

* 14 juni de Broekstreek (Ekehaar)
* 5 juli Annen

Na de zomervakantie zet het college de bezoeken voort. Dorpen die belangstelling hebben om mee te doen, kunnen zich aanmelden bij de gemeente via communicatie@aaenhunze.nl.