Kenniscongres KWI 2016: Van wetenschap naar werk - wat willen werkgevers?

Nieuwsbericht | 26-04-2016 | 09:58

Op dinsdag 17 mei 2016 vindt in Congrescentrum 1931 in Den Bosch de tweede editie van het congres van het Kennisplatform Werk en Inkomen plaats.

Tof Thissen (Directeur Werkbedrijf UWV), Harry van de Kraats (AWVN), Marjolein ten Hoonte (Randstad Nederland) en een wethouder Werk en Inkomen gaan in debat over wat werkgevers nodig hebben om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen? 'Hoe selecteren werkgevers de voor hen juiste kandidaten en hoe kunnen gemeenten, werkgeversservicepunten, regionale werkbedrijven, adviseurs daarop inspelen? Hoe sluiten we de kloof tussen vacature-eisen en arbeidsmogelijkheden van werknemers en wat zijn de factoren voor een goede matching?' Wat is het belang van kennis hierover voor de uitvoering? Dit zijn vragen die tijdens het congres aan de orde komen.

Debat en sprekers

Dagvoorzitter is Pieter Hilhorst. Keynote spreker is Jouke van Dijk, hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen. Het congres wordt afgesloten door Jetta Klijnsma (Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Tof Thissen (directeur Werkbedrijf UWV).

Voor wie is het congres bedoeld:

Voor iedereen die wil weten wat werkt op het gebied van werk en inkomen, werkgeversbenaderingen en wat werkgevers nodig hebben om mensen met een beperking aan te kunnen nemen, die ideeen wil opdoen en toepasbare kennis wil ophalen en die zoekt naar manieren om dit toe te passen in zijn werk.

Aanmelden en programma

Meer informatie en het programma is te vinden op www.kwi-congres.nl, daar kunt u zich ook aanmelden.