Fagron NV: Laatste opschortende voorwaarde voor kapitaalverhoging met betrekking tot Bellevue Pharmacy vervuld

Waregem (Belgie)/Rotterdam (Nederland)[1], 17 mei 2016

Fagron, Bellevue en de respectievelijke partijen hebben een volledige en definitieve dadingsovereenkomst bereikt en ondertekend ten aanzien van bepaalde verbintenissen voor retentiebonussen en incentive plannen. Dit was de laatst overgebleven opschortende voorwaarde voor de inschrijvingsverbintenis van WPEF VI Holdco III BE B.V. en daarmee de andere vijf individuele investeerders.

Fagron heeft op 6 mei 2016 bekendgemaakt dat haar buitengewone aandeelhoudersvergadering van 4 mei 2016 alle voorstellen van besluit met betrekking tot de voorgestelde kapitaalverhoging met opheffing van het voorkeurrecht van de bestaande aandeelhouders ten gunste van WPEF VI Holdco III BE B.V., Alychlo NV, Carmignac Gestion S.A., Carmignac Portfolio SICAV, Midlin NV, Bart Versluys en Johannes Stols (de eerste tranche kapitaalverhoging) en de voorgestelde kapitaalverhoging met voorkeursrechten van de bestaande aandeelhouders (de tweede tranche kapitaalverhoging) voor een maximum totaalbedrag van EUR 220 miljoen, heeft goedgekeurd.

De inschrijvingsverbintenis van WPEF en daarmee de andere vijf individuele investeerders was onderworpen aan bepaalde voorwaarden, waaronder dat Fagron, Bellevue en de respectievelijke partijen een volledige en definitieve dadingsovereenkomst dienden te bereiken ten aanzien van bepaalde verbintenissen voor retentiebonussen en incentive plannen, of dat Bellevue Chapter 7-liquidatieprocedures diende op te starten. Fagron, Bellevue en de respectievelijke partijen hebben een volledige en definitieve dadingsovereenkomst bereikt en getekend ten aanzien van bepaalde verbintenissen voor retentiebonussen en incentive plannen. Met deze dadingovereenkomst is de laatst overgebleven opschortende voorwaarde voor de inschrijvingsverbintenis van WPEF VI Holdco III BE B.V. en daarmee de andere vijf individuele investeerders vervuld.

De inschrijvingsprijs per aandeel dat wordt uitgegeven in de eerste tranche van de kapitaalverhoging bedraagt EUR 5,7916. De totale inschrijvingsprijs voor de nieuw uit te geven aandelen in de eerste tranche van de kapitaalverhoging bedraagt EUR 131.042.982,99, vertegenwoordigd door 22.626.387 nieuwe aandelen. Het wordt beoogd dat de inschrijving van WPEF en bijgevolg de vijf andere individuele investeerders op de eerste tranche van de kapitaalverhoging op 20 mei 2016 zal plaatsvinden.

De inschrijvingsprijs voor de tweede tranche van de kapitaalverhoging bedraagt EUR 5,16 per aandeel, ervan uitgaande dat alle investeerders effectief hebben ingeschreven op de uit te geven aandelen in de eerste tranche. Rekening houdend met de inschrijvingsprijs voor de tweede tranche van de kapitaalverhoging, zal het bedrag van de tweede tranche van de kapitaalverhoging in beginsel EUR 88.265.360,40 bedragen, vertegenwoordigd door 17.105.690 nieuwe aandelen. De inschrijvingsperiode voor de tweede tranche van de kapitaalverhoging zal op een later tijdstip worden bepaald door de raad van bestuur van Fagron. De start van de aanbiedingsperiode is onderworpen aan de goedkeuring door de FSMA van een prospectus voor het aanbod met voorkeursrechten en de toelating tot verhandeling van de nieuwe aandelen.

In het geval van verschillen tussen de Engelse vertaling en het Nederlandse origineel van dit persbericht, zal de Nederlandse tekst prevaleren.

[1] Dit persbericht wordt verstuurd door Fagron NV en Fagron BV.

Open onderstaande link voor het persbericht:

Laatste opschortende voorwaarde voor kapitaalverhoging May 17, 2016

HUG#2013027 Fagron NV

Fagron NVKralingseweg 207-211, 3062 CE Rotterdam, The Netherlands

* T. +31(0) 88 33 11 133 * F. +31(0) 88 33 11 111