Vakbond op zoek naar douanemedewerker van het jaar

dinsdag 17 mei 2016 14:51 Binnenland

Dit is een origineel bericht van BVPP

Douane medewerkers kiezen hun beste collega

Bond Douane Personeel Nederland, BDPN, lanceert op 17 mei 2016 de prestigieuze verkiezing tot douanemedewerker van het jaar. Met deze opvallende interne verkiezing wil de BDPN het belang van een goede binding tussen medewerkers benadrukken en tevens laten zien dat een betrokken vakbond meer doet dan enkel alleen strijden voor betere belangen.

De verkiezing is zowel voor leden als niet leden van de BDPN en begint met regionale voorrondes waarbij douanemedewerkers door hun directe collega's kunnen worden voorgedragen. Daarna mogen alle douane medewerkers online hun stem uitbrengen op een van de 6 regionale winnaars. In de laatste week van september maakt de bond bekend wie een jaar benoemd en geroemd wordt als BDPN douanemedewerker van het jaar.

De verkiezing maakt deel uit van de nieuwe 'Samen houden we het leuk' campagne die de BDPN, tijdens de algemene ledenvergadering presenteerde. Joost Bol, bestuurder van de BDPN, licht toe: "De rol van een vakbeweging is de laatste jaren naar onze mening enorm veranderd. In een tijd waarin veel werknemers de druk op werkzekerheid ervaren, spelen vakbewegingen een steeds belangrijkere rol in het gezond houden van de relatie. We willen er voor onze leden staan als het niet goed gaat maar daarnaast willen we er ook voor ze zijn als dingen wel goed gaan. Want plezier hebben in je werk is naar onze mening ook een arbeidsvoorwaarde!".

*

*

*

*