Chris Evelo nieuwe co-leider van ELIXIR Interoperability platform

Chris Evelo nieuwe co-leider van ELIXIR Interoperability platform

17 mei 2016

Chris Evelo (ELIXIR Nederland) is de nieuwe co-leader van het ELIXIR Interoperability Platform. Hij vervangt Barend Mons, hoofd van de Nederlandse ELIXIR geleding. Evelo voegt zich bij Helen Parkinson (EMBL-EBI) en Carole Goble (ELIXIR UK) in het leidinggeven aan het Interoperability Platform.

Het doel van ELIXIR is om de verzameling, kwaliteitscontrole en archivering van grote hoeveelheden biologische data, verkregen in life science-experimenten, te orkestreren. Sommige van deze datasets zijn zeer gespecialiseerd en waren voorheen alleen beschikbaar voor onderzoekers in het land waarin ze zijn gegenereerd. ELIXIR is leidend in het creeren van een infrastructuur, een soort snelwegsysteem, dat onderzoeksgegevens uit alle hoeken van Europa bij elkaar brengt en voor iedereen toegankelijk maakt.

Chris Evelo

Prof. dr. Chris Evelo is hoofd van de afdeling Bioinformatics - BiGCaT aan de Universiteit Maastricht. Hij is auteur en co-auteur van meer dan 70 publicaties op het gebied van bio-informatica, systeembiologie en toxicologie. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op integratieve systeembiologie, waar hij gebruik maakt van moderne bio-informatica-benaderingen om verschillende genoomtypes, metabolomics en grootschalige genetische gegevens te doorgronden en te combineren met wat we al weten.