Start werkzaamheden opknappen paden Pekingtuin


De Pekingtuin is een locatie voor publieks- en gezinsevenementen. Ook is het een gemeentelijk monument en heeft het een belangrijke lokale betekenis. Daarom heeft de gemeenteraad eind vorig jaar besloten tot het verbeteren van de paden met behoud van de juiste uitstraling.

Dat gebeurt door het aanbrengen van het verhardingstype Grindpave op de aan- en afvoerroute en het pad rond het hoofdveld. Op de wandelpaden komt een laag halfverharding van Schots granietgruis. Er is al een krachtstroompunt geplaatst en er komt een watertappunt. De werkzaamheden starten
volgende week en zullen 3 tot 4 weken duren.

Grindpave is een verhardingstype dat bij uitstek geschikt is voor wandel- en fietspaden in parkachtige omgevingen. Het heeft een lange levensduur, is onderhoudsarm en heeft de uitstraling van een grindpad. Deze luxe uitstraling komt uitstekend tot zijn recht in de Pekingtuin.

Wandelpaden van Schots granietgruis (type halfverharding) worden veel toegepast door o.a. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Goois natuurreservaat. Het materiaal is goed te onderhouden en eventuele oneffenheden zijn eenvoudig te corrigeren. Daarnaast hebben de paden een natuurlijke
uitstraling en passen goed in de omgeving.

Het ontwerp is voor het besluit van de gemeenteraad voorgelegd aan Stichting mooi Baarn en Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn en positief ontvangen.