Burgernet; samen voor een veilige buurt


Laatste update: 18 mei 2016.

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdachte of een vermist persoon wordt opgespoord. Meld u vandaag nog aan of gebruik de BurgernetApp.

Incident in uw buurt?

Veiligheid in uw woonomgeving is belangrijk. Met Burgernet kunnen we daar samen wat aan doen. U ontvangt alleen een oproep wanneer er een incident is in uw buurt.

Hoe werkt Burgernet?

Komt er bij de meldkamer een melding van een vermist kind, een overval of een inbraak en is er een duidelijk signalement? Dan start er een Burgernetactie. Als u deelneemt aan Burgernet ontvangt u een ingesproken bericht via de vaste of mobiele telefoon of een sms-bericht, met het verzoek uit
te kijken naar een bepaald persoon of voertuig. Ziet u iets? Dan geeft u dat door via 0800-0011. Door dit nummer te bellen komt u tijdens de actie direct in contact met de politie. U helpt zo direct bij de opspring van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind. Na afloop krijgt u
een bericht over de afloop van de actie.

Helpt u mee?

Wilt u meehelpen en bent u 16 jaar of ouder? Meldt u dan vandaag nog aan via de op www.burgernet.nl. De BurgernetApp vindt u in de Appstore en Google-Playstore.