Getuigen gezocht van autobranden


Getuigen gezocht van autobranden

Laatste update:
18-05-2016 | 10:14

Lelystad - Dinsdagavond 17 mei vonden er op de Schoener, Botter en de Schouw autobranden plaats. De politie houdt rekening met brandstichting en roept getuigen op zich te melden.

Rond 23.50 uur kwam een melding van een autobrand op de Schoener. Agenten gingen erheen en konden de brand in samenwerking met de buurtbewoners blussen. Gelijktijdig met het blussen kwam een melding van een autobrand op de Botter. Daar bleek een auto in brand te staan waarbij de brand was
overgeslagen naar een auto die ernaast stond. Beide auto's konden geblust worden. Ook stond er een auto in brand op de Schouw. Daar liepen nog eens twee auto's schade op door de hitte die van de brand afkwam.

Tips

De recherche is een onderzoek gestart en houdt er rekening mee dat er sprake is van brandsticting. Onder andere sporenonderzoek moet dit verder uitwijzen. Daarnaast worden getuigen opgeroepen zich te melden. Mensen die iets verdachts hebben gezien op en in de omgeving van de Schoener, Botter
en Schouw, wordt verzocht zich te melden. Mochten er foto's en/of filmpjes zijn gemaakt dan wordt verzocht die te uploaden via www.politie.nl. Telefonisch melding doen kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.