Commissie kritisch


Commissie kritisch /

18 mei 2016 - Diverse fracties van de commissie Sociaal Domein en Wonen zijn kritisch op de begroting voor 2016 van Werkse!. De begroting laat onder meer een tekort zien van 662.000 euro.

gemeenteraad 26 maart 2015 72dpi 0017

Werkse! voert voor de gemeente de Participatiewet uit. Ze doet dat door mensen die moeite hebben om aan werk te komen te begeleiden naar de arbeidsmarkt. Het tekort wordt in de begroting toegeschreven aan de forse bezuinigingen van het rijk. Het is aan de gemeente om dit gat te dichten.

Anders doen

D66 en GroenLinks stelden voor om dat in de toekomst anders te doen. Niet meer door het tekort aan te vullen, maar om daarvoor het overschot te gebruiken van een budget dat ontstaat als er meer mensen aan het werk worden geholpen via Werkse! Onafhankelijk Delft kraakte enkele kritische noten
over het salaris van de directie en over de noodzaak van nieuwe bedrijfskleding en een nieuw wagenpark. Van het CDA mag Werkse! meer aan kritische zelfreflectie doen. Ook spraken diverse fracties hun teleurstelling uit over het laat indienen van de begroting. Wethouder Stephan Brandligt deelde
die teleurstelling. Hij beloofde beterschap.

Andere onderwerpen

Andere onderwerpen waren de wet taaleis, taskforce participatiewet, Veilig Thuis en inkoopbureau H10. Een uitgebreid verslag over deze onderwerpen leest u op de website van de gemeenteraad.