Drie dagen IFoT


Drie dagen IFoT /

18 mei 2016 - Delft is van 1 tot 3 juni het toneel van technologie, muziek en kunst tijdens het International Festival of Technology (IFoT).

Delft Technology Festival

Een niet alledaags festival, waar speelsheid en intelligentie samenkomen. Het is een broedplaats voor mensen met een vooruitziende blik en vernieuwingsdrang. Naast technologie en innovatie biedt het driedaags festival op vrijdag een Grand Finale met een line-up aan topartiesten als De Jeugd
van Tegenwoordig, De Staat en Selah Sue.

Bijzondere plekken

Op woensdag 1 juni draait het onder meer om gezondheid, sport en sportinnovatie. Studievereniging Leeghwater daagt bezoekers uit om mee te rennen met de Campusrun voor het goede doel `Meedoen is groeien', een samenwerking tussen het Revalidatiefonds, Prinses Maxima Centrum en de TU Delft.
Verder zijn er rondleidingen langs bijzondere plekken op de campus, onder meer naar de Dode Kamer - waar geen echo bestaat - en naar laboratoria voor de laatste Delftse creatieve innovaties.

Hacken

Op donderdag 2 juni stap je tijdens het Cyber Security Seminar in de spannende wereld van het hacken. Op de Research Exibition worden de laatste meest innovatieve onderzoeken op en van de TU Delft gepresenteerd aan het bedrijfsleven. Het Energy Island biedt antwoord op de vraag wie meer
energie opwekt: een mens of een zonnepaneel. En je kunt meedenken over hoe een gelukkige stad van de toekomst er uitziet.

Muzikale toppers

Vrijdag 3 juni is IFoT's Grand Finale. Op het grote festivalterrein rond de aula van de TU Delft is te zien welke rol technologie de komende decennia gaat spelen in het dagelijks leven en werk. Kijk rond in het huis van de toekomst met onder meer een slaapkamer waar je kunt knuffelen met
robot Somnox, die ademt als een mens waardoor je beter slaapt. Maak kennis met de Plantbag, een rugzak met daarin een plant die je voorziet van zuurstof. Daarnaast zijn er de muzikale afsluiters van het IFoT met grote namen als De Staat, Selah Sue en De Jeugd van Tegenwoordig.



Meer info op de website van het IFoT.