Eerste paal nieuwe pand Heliomare en sportaccommodatie gemeente Heem..


woensdag, 18 mei 2016

door: Webredacteur

De bouw op `De Velst' is officieel gestart. Gistermiddag, 17 mei 2016, hebben gedeputeerde Joke Geldhof van de provincie Noord-Holland en leerling Babs van Heliomare samen een bijzondere paal de grond in geslagen. Deze `eerste paal' is de start van een nieuw gebouw voor Heliomare en voor de
multifunctionele sportaccommodatie (MFS) van de gemeente Heemskerk. Een mijlpaal voor Heemskerk en uiteraard voor Heliomare. De start op weg naar de opening in het najaar van 2017!

De provincie Noord-Holland heeft voor de inrichting van de openbare ruimte van De Velst en voor de MFS subsidie beschikbaar gesteld.

Heliomare Heemskerk

De realisatie van het pand in Heemskerk is een heuglijk feit en een historisch moment voor Heliomare. Met deze nieuwbouw krijgt Heliomare de kans om haar dienstverlening zo in te richten dat alles in een gebouw bij de hand is voor optimale integrale ondersteuning van kinderen en jongeren met
een beperking. Daarmee wordt hen meer kans geboden om mee te doen in de maatschappij. Bestuurder Cees Raaijmakers van Heliomare is zeer verheugd met de start van de bouw. "Voor de kinderen en jongeren die bij Heliomare onderwijs volgen en revalideren is er eindelijk uitzicht op een prachtig
en duurzaam gebouw met onderwijs, revalidatie en sport op een locatie. De medewerkers hoeven straks niet meer tussen de verschillende locaties te pendelen." De nieuwe vestiging van Heliomare vervangt de huidige locaties voor onderwijs en revalidatie in Wijk aan Zee en in Beverwijk.

Multifunctionele sportaccommodatie gemeente Heemskerk

Ook wethouder Frank Frowijn is blij met de bouwstart. Onder hetzelfde dak komt de gemeentelijke multifunctionele sportaccommodatie. Daarin komen twee gymzalen voor het bewegingsonderwijs van het basis en voortgezet onderwijs. De inmiddels gesloopte gymzaal aan De Velst wordt daarmee vervangen.
De gymzalen zijn te koppelen tot een sportzaal. De multifunctionele sportaccommodatie voldoet aan de NOC*NSF eisen. De sportzaal maakt het voor veel Heemskerkse verenigingen mogelijk om optimaal te kunnen sporten.

De planning is om het gebouw na de zomervakantie van 2017 in gebruik te nemen.