Totale reorganisatie zal plaatsvinden in 2016 bij Vivat


Totale reorganisatie zal plaatsvinden in 2016 bij Vivat

Geplaatst op 18 mei 2016
[IMG]
In de vorige bijeenkomsten van De Unie hebben wij met elkaar gesproken over de komende veranderingen in de organisatie. Ook hebben we gesproken over het sociaal plan en de verlenging daarvan.

Vivat heeft een reorganisatie aangekondigd waardoor er 900 tot 1200 banen zullen verdwijnen in de komende drie jaar. Daarvoor heeft Vivat een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad voor een kanteling van de organisatie. Van daaruit zullen er per onderdeel deeladviesaanvragen komen.
Zowel De Unie als de Ondernemingsraad hebben aangedrongen om daartoe het sociaal plan te verlengen. Op die manier heeft iedereen dezelfde rechten en plichten.

Sociaal plan 2016

De bonden hebben daarom een brief gestuurd naar Vivat om het huidige sociaal plan te verlengen met drie jaar. De ondernemingsraad wilde geen positief advies geven voordat er waarborgen voor de medewerkers waren afgesproken. Op 4 mei 2016 is er overleg geweest met Vivat en De Unie. Vivat wilde
het sociaal plan niet verlengen. Wel gaven zij aan dat er rust nodig is in de organisatie. In plaats van de reorganisaties uit te smeren over drie jaar, zullen nu alle reorganisaties plaatsvinden in dit jaar. Mochten er onverhoopt begin 2017 nog reorganisaties plaatsvinden, en deze vallen
onder de kanteling, ook dan zal het huidige sociaal plan van toepassing zijn.

Dit betekent dat de medewerkers eerder hun baan verliezen. Aan de ander kant heeft iedereen op deze manier dezelfde rechten en zal iedereen vallen onder het huidige sociaal plan. Een verschil hierin maken vinden wij onrechtvaardig.

We begrijpen dat dit een grote druk op de organisatie zal leggen en hebben aangedrongen op voldoende capaciteit om dit proces goed te stroomlijnen, want is zo'n grote verandering binnen het jaar te realiseren? Plannen ontwerpen is een ding maar zorgdragen voor een uitvoering waarbij en de
doelstellingen worden bereikt en er zorgvuldig met medewerkers wordt omgegaan, dat is nog wat anders. We hebben daarom aangedrongen op voldoende capaciteit in het mobiliteitscentrum Loopbaanplaza, om de kwaliteit van de begeleiding te kunnen waarborgen.

Meld problemen

Mocht jij of jouw collega merken dat er zaken niet goed gaan, dan kun je dit altijd aan mij doorgeven.
Ook als jouw collega (nog) geen lid is. Uiteraard zullen we hierbij altijd alle privacy beschermen.

Sociaal plan 2017

Vivat heeft aangegeven dat er in 2017 verder geen boventalligheid meer zal zijn. Daarom vinden zij het niet noodzakelijk om dan een nieuw sociaal plan af te spreken. Alleen bij vertragingen die na 2016 plaatsvinden zal het huidige sociaal plan gelden. We zullen alles goed volgen in 2017 en
aandringen dat er wel een doorlopend sociaal plan zal worden afgesproken. We hebben dan iedereen hard nodig, want samen sta je sterk!

Cao

Eind van dit jaar loopt ook de cao af. In tegenstelling tot dat Vivat geen doorlopend sociaal plan wil voor 2017, willen zij wel een nieuwe cao. We zullen hiervoor in het najaar onderhandelingen plannen.
Zoals gebruikelijk zullen wij jou tegen die tijd naar jouw ideeen vragen. Heb je nu al ideeen of opmerkingen, neem dan hier contact met mij op.

Samen staan we sterk

Zoals wij horen van veel leden is de organisatie op alle fronten in een snel tempo aan het veranderen.

Aan de ene kant is dit noodzakelijk, maar De Unie ziet wel dat dit niet altijd op een juiste wijze wordt uitgevoerd. Voor de medewerkers is het van groot belang dat dit op de wijze zal plaatsvinden zoals is afgesproken. Daarom is het van groot belang dat we goede afspraken kunnen blijven maken
zodat we samen sterk blijven staan.

Stuur deze brief naar je collega's door Dit doe je door op onderstaande "stuur door button' te klikken.
Op deze pagina kun je jouw collega's laten zien waar we voor staan en hoe zij lid kunnen worden.

Vragen?

Heb jij of jouw collega vragen neem dan hier contact op met Harma Pethe of bel 06- 52522056.

Informatie

Sectoren: Finance
Branche: Commerciele verzekeringen