BOA's Maasdriel, Zaltbommel en 's-Hertogenbosch gaan samen werken


Laatste update: 18 mei 2016.

Vanaf 1 juni 2016 werken de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel samen met de gemeente `s-Hertogenbosch in een pool van buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's). De burgemeesters van de drie gemeenten ondertekenden hiervoor een samenwerkingsconvenant.

Vanuit deze pool wordt het toezicht op de APV, de afvalstoffenverordening en de Drank- en Horecawet vormgegeven. Het toezicht en de handhaving op die laatste wet ligt sinds 2013 bij gemeenten. De gemeente `s-Hertogenbosch gaat Maasdriel en ons ondersteunen bij deze toezichtstaken.

Burgemeester Van den Bosch: "Het is mooi dat we als Bommelerwaard samen optrekken en deze taken bij onze buren kunnen afnemen. `s- Hertogenbosch biedt de ervaring en deskundigheid die wij zoeken. Met 's-Hertogenbosch hebben wij een professionele en deskundige partner gevonden."

BOA Convenant

Ondertekening van het convenant maakt samenwerking in toezicht en handhaving, op de verschillende leefbaarheidsaspecten die in deze gemeenten spelen, juridisch mogelijk. Het convenant en de dienstverleningsovereenkomst zijn op 18 mei in het stadhuis te 's-Hertogenbosch ondertekend.