Gemeente Stadskanaal - Aankondiging clientervaringsonderzoek Jeugd


RSS

De gemeente wil graag weten wat jongeren en ouders van jongeren vinden van de ondersteuning die ze ontvangen in het kader van de jeugdwet. Zo kunnen we onze dienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen en behoeften van ouders en jongeren. Daarom start er binnenkort een
clientervaringsonderzoek.

Waarover gaat het onderzoek?

We vragen aan ouders van jongeren tot 12 jaar en jongeren vanaf 12 jaar naar hun ervaringen met de jeugdhulp. Hoe is er met jouw hulpvraag omgegaan? Hoe beoordeel je de kwaliteit van de ondersteuning of voorziening die u krijgt? Welk effect heeft de ondersteuning op jouw leven? Heb je ook
ideeen over het verbeteren van de jeugdhulp in je gemeente?

Hoe kunt u deelnemen?

Binnenkort ontvangen jongeren die in 2015 jeugdhulp gebruiken (of hun ouders) een uitnodiging voor deelname aan het onderzoek. Je kan deelnemen door een digitale vragenlijst in te vullen. Het invullen van de lijst kost ongeveer 10 minuten.

Anoniem en vrijwillig

Deelname aan het clientervaringsonderzoek is geheel vrijwillig. Alle informatie wordt anoniem verwerkt en kan niet worden herleid naar individuele personen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau: het Sociaal Planbureau Groningen in opdracht van de gemeente.

Uitkomsten

De gemeente zal zo snel mogelijk na verwerking van alle onderzoeksgegevens de uitkomsten publiceren op deze website. Later in het jaar zullen de uitkomsten ook via het Sociaal Planbureau Groningen beschikbaar zijn.