Nationale Studenten Enquete 2016: studenttevredenheid over Nyenrode toegenomen

De studenten van Nyenrode Business Universiteit geven net als vorig jaar aan zeer tevreden te zijn over hun opleiding. In de jaarlijkse Nationale Studenten Enquete van Studie123 hebben de studenten van Nyenrode zowel de studie als de sfeer in het algemeen hoger dan vorig jaar beoordeeld. De mate waarin studenten de opleiding aan vrienden, familie of collega's aanraden is even hoog als vorig jaar. Met deze resultaten scoort Nyenrode wederom ver boven het gemiddelde van de universiteiten in Nederland.

Aan de Nationale Studenten Enquete (NSE) van Studiekeuze123 doen jaarlijks meer dan honderdduizend studenten aan alle Nederlandse universiteiten mee.

Hogere tevredenheid

De score van de studie in het algemeen van Nyenrode (op een schaal van 1 tot 5) is gestegen van 4,16 naar 4,23, waarbij het landelijk gemiddelde op 4,07 ligt. De algemene sfeer op Nyenrode is gestegen van 4,13 naar 4,19, tegenover een landelijk gemiddelde van 4,15. Ten opzichte van vorig jaar is de mate waarin studenten de opleiding aan vrienden, familie of collega's aanraden even hoog gebleven met een score van 4,44. Nyenrode steekt hiermee ver boven het landelijk gemiddelde uit van 4,22.

Thema's

In de Nationale Studenten Enquete geven studenten hun mening over tal van thema's, waaronder de inhoud van de studie, studieomgeving, begeleiding en studielast. In vergelijking is de tevredenheid van de studenten van Nyenrode bij 15 van de 17 thema's significant hoger dan het landelijk gemiddelde.

Boilerplate

Over Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carriere als manager, ondernemer, accountant of controller binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.