Franklin & Maxine jubileum jaar songfestivalhit: DE EERSTE KEER

woensdag 18 mei 2016 09:00

Dit is een origineel bericht van FB eye productions

De single " De eerste keer" krijgt een vervolg. Na het overweldigende succes op 18 mei 1996 op het Songfestival in Oslo, zijn Franklin en Maxine de studio ingedoken om een gloednieuwe versie van "De eerste keer" op te nemen omdat vandaag precies 20 jaar geleden is dat het duo Nederland op het songfestival mocht vertegenwoordigen en ze dit niet zomaar aan zich voorbij wilde laten gaan.

Dit ook als bezegeling van hun 20 jarige vriendschap. Samen met een aantal muzikale vrienden, een selectie van de beste muzikanten uit Nederland en de rapper Bickel, is het populaire nummer van toen in een nieuw jasje gestoken. Beide hebben het druk met hun eigen werkzaamheden (Franklin met de Tiny Little Bigband en Maxine met De Edwin Evers band)maar daarbij werken ze nog altijd graag samen.

Franklin en Maxine:

In 1996 won Franklin samen met Maxine het Nationaal Songfestival met het liedje

'De Eerste Keer'.

Het duo vertegenwoordigde daarop Nederland op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Daar eindigen ze op de zevende plaats. De single De eerste keer behaalde als hoogste plaats in de hitlijsten de 3e plek en werd daarmee een van de hoogst genoteerde songfestivalhits van de afgelopen 30 jaar. Na het songfestival werkt het duo nog steeds samen naast hun eigen werkzaamheden.

20 jaar songfestival, 20 jaar samen op pad, 20 jaar vriendschap.

*

*

*

*