UvA-student Livio Bod wint Wege Prize 2016

UvA-student Livio Bod wint Wege Prize 2016

17 mei 2016

Livio Bod, student Psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam, maakt deel uit van het team dat afgelopen zaterdag de Wege Prize 2016 in de wacht sleepte. Het team won de prijs, waar een geldbedrag van $15.000 aan verbonden is, voor hun idee om afval(water) van ziekenhuizen op een duurzame manier om te zetten in energie en drinkwater.

Spaak+

Onder de naam Spaak+ presenteerde het team tijdens de eindronde op 14 mei hun plan voor een afval(water) verwerkingssysteem dat minimale impact heeft op het milieu en tegelijkertijd voldoet aan de specifieke eisen die gelden in de medische sector. Naast Livio Bod bestond het team uit Dan Mulder (Sustainable Business and Innovation, Universiteit Utrecht), Josephine Nijstad (Urban Systems Engineering, Wageningen Universiteit) en Martijn Savenije (Urban Environmental Management, Wageningen Universiteit).

Over de Wege Prize

De Wege Prize is een initiatief van de Kendall College of Art and Design aan de Ferris State University (Big Rapids, Michigan, VS) om studenten uit te dagen in een internationale en multidisciplinaire competitie een product of dienst te ontwikkelen dat past binnen- en bijdraagt aan de vorming van een circulaire economie - een economisch model waarin grondstoffen en kapitaal niet verloren gaan, maar juist hergebruikt kunnen worden.

Gepubliceerd door Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica