VNL wil negatief reisadvies voor Turkije

18/05/2016

Voorzitter, `democratie is als een trein. Je rijdt mee tot je op je plaats van bestemming komt en dan spring je er van af.' Dat zei Erdogan al 18 jaar geleden. Deze zeer gevaarlijke tiran is reeds afgestapt bij zijn gewenste bestemming. De halte `islamitische dictatuur.'

Zijn tentakels verspreiden zich ook in Nederland. Het lijkt er op dat de AK-partij zelfs een eigen afdeling in ons parlement kent.

En klikturken uit ons eigen land zorgden ervoor dat Ebru Umar wekenlang landarrest kreeg voor belediging.

De geschiedenis leert ons dat aan dictators nimmer moet worden toegegeven. Het kabinet had natuurlijk publiekelijk haar vrijlating moeten eisen en anders de Turkse ambassadeur moeten uitwijzen. Maar premier Rutte zat in de tang.

Hij heeft ons bij het bewaken van onze grenzen compleet afhankelijk gemaakt van Erdogan, die eisen kan stellen aan onze vrijheden.

Het kostte Nederland, de voorzitter van de EU, maar liefst 17 dagen om Umar uit de Turkse klauwen te bevrijden. En dat is geen overwinning, maar een regelrechte aanfluiting. Het kabinet moet voor een keer eens lef tonen en het volgende doen:

- Garandeer dat Umar nooit wordt uitgeleverd

- Laat Erdogan niet toe tot Nederland zolang Umar kans loopt op vervolging

- Stel een negatief reisadvies in voor Turkije

En verder:

- Geen 6 miljard, geen visumvrij reizen en nooit Turkse toetreding tot de EU

- Stop de invloed van de Turkse staat in ons eigen land.

Want, Voorzitter, duizenden Nederturken zijn niet loyaal aan Nederland, maar aan Erdogan. Wij zeggen tegen hen: lever je Nederlandse paspoort in en ga lekker naar Turkije.

Dank u wel.