Festivals DUCOS en Save the Children slaan handen ineen

woensdag 18 mei 2016 16:46 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Save The Children Nederland

Save the Children en DUCOS Productions zijn een driejarige samenwerking aangegaan. Op alle vier grote publieksfestivals Night at the Park, Parkpop, Divercity en Rotterdam Unlimited die DUCOS organiseert, is de internationale kinderrechtenorganisatie Save the Children vanaf dit festivalseizoen Charity Partner.

Door zich te verbinden aan de vier festivals maakt Save the Children gebruik van het grote bereik onder festivalbezoekers binnen en buiten de Randstad. De festivals - waarvan er drie gratis toegankelijk zijn - bieden een uitgelezen mogelijkheid om de naamsbekendheid te versterken en het werk van Save the Children onder de aandacht te brengen. Bovendien biedt het de bezoekers van de festivals de kans om op een laagdrempelige manier de kinderrechtenorganisatie te steunen. Tijdens de festivals zal Save the Children zichtbaar aanwezig zijn in woord, beeld en geluid.

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld, maar heeft in Nederland nog niet de naamsbekendheid die er in andere delen van de wereld wel is. Dat wil de organisatie veranderen. Directeur Pim Kraan: "We zijn heel blij met deze samenwerking. Festivalgangers zijn doorgaans betrokken mensen, geinteresseerd in anderen en vaak ook in andere culturen. Ze omringen zich met vrienden en familie en beseffen daardoor hoe belangrijk het is om dicht bij je naasten te zijn. Terwijl Save the Children opkomt voor kwetsbare kinderen overal ter wereld, die er niet zelden alleen voor komen te staan."

Guus Dutrieux, directeur van organisator DUCOS Productions: "Onze festivals zijn gericht op brede doelgroep, we bereiken alle lagen van de Nederlandse bevolking en bovendien - met Rotterdam Unlimited en Divercity Den Haag een grote verscheidenheid aan culturen. Dankzij de verscheidenheid aan festivals kunnen we onze partners een breed bereik van (nieuwe) doelgroepen bieden. Omdat we met onze festivals - die overwegend gratis of voor een schappelijk tarief toegankelijk zijn - een maatschappelijk doel dienen, bieden we graag een podium aan een of twee Charity Partners, waarmee we gezamenlijk bouwen aan een gezond partnership."

Sytske Schoenmakers, verantwoordelijk voor de partnerships van DUCOS Productions: "We ziijn er van overtuigd dat we met meerjarige partnerships beide organisaties laten groeien en elkaar versterken."

Over Save the Children:

Save the Children bestaat sinds 1919 en is uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld, actief in ruim 120 landen. De organisatie steunt kinderen door hen een toekomst te bieden via onder meer scholing, bescherming en voeding, maar geeft ook noodhulp na bijvoorbeeld natuurrampen en in conflictgebieden.

Over DUCOS Productions:

DUCOS Productions is een van de toonaangevende bureaus op het gebied van de organisatie van grootschalige publieksevenementen en festivals, kunst en cultuurmanifestaties, citymarketing events en bedrijfsevenementen. Met 30 jaar ervaring heeft DUCOS een brede expertise opgebouwd op het gebied van conceptontwikkeling, marketing communicatie, PR, organisatie, programmering en productie van grootschalige publieksevenementen en B2B events. Daarnaast is DUCOS Productions het bureau achter enkele van de nationale Top 10 publieksevenementen van Nederland zoals Parkpop Den Haag, Zomercarnaval en Rotterdam Unlimited. Ook Night at the Park en Divercity Den Haag behoren tot de evenementen van DUCOS Productions. Jaarlijks bereikt DUCOS Productions meer dan 1,1 miljoen bezoekers met haar evenementen en festivals.

*

*

*

*