Onderhoud stuw Stenen Sluis Sittard - Roer en Overmaas


Onderhoud stuw Stenen Sluis Sittard

18 mei 2016

Waterschap Roer en Overmaas voert van 18 t/m 26 mei 2016 onderhoudswerkzaamheden uit aan de stuw Stenen Sluis in de Geleenbeek in het Sittardse stadspark. Om het onderhoud goed uit te voeren, wordt het water van de Geleenbeek tijdelijk omgeleid naar de Keutelbeek. Het waterschap houdt het peil
van de Geleenbeek en de Keutelbeek tijdens de werkzaamheden nauwlettend in de gaten. Indien nodig - bijvoorbeeld bij hevige regenval - kan direct ingegrepen worden. Uit oogpunt van veiligheid wordt een wandelpad in het stadspark afgesloten.

IMG_8095

De stuw Stenen Sluis regelt de waterverdeling tussen de Keutelbeek en de Geleenbeek (stadsdeel) en zorgt daarmee voor droge voeten voor inwoners en bedrijven in het centrum van Sittard. De stuw is beschadigd en wordt gerepareerd, zodat de waterverdeling goed blijft verlopen.

Waterwachtambtenaren houden gedurende de werkzaamheden het waterpeil van de Geleenbeek en de Keutelbeek nauwlettend in de gaten. Zo kunnen ze direct ingrijpen wanneer dat nodig mocht zijn.

Wandelpad niet toegankelijk
Voor het veilig uitvoeren van het werk is het nodig om een wandelpad in het stadspark af te sluiten. Dit geldt voor het pad dat over stuw Stenen Sluis loopt. Het werkterrein kan tijdens de werkzaamheden niet betreden worden. Ook vindt er in de genoemde periode extra vrachtverkeer rondom het
stadspark plaats. Het waterschap probeert de overlast zo veel mogelijk te beperken.