Tentoonstelling '100 worden ... en ervan genieten' -- KNAW


19 mei 2016

Een lang en gezond leven, dat wil iedereen wel. Maar wat zijn eigenlijk je kansen om 100 jaar te worden? Kun je hier zelf invloed op uitoefenen? Deze reizende internationale tentoonstelling 100 worden ... en ervan genieten is vanaf 23 mei in Nederland te zien.

Interactieve tentoonstelling

Wat heeft je jeugd en de omgeving waar je opgroeide daarmee te maken? Wat betekent dit voor je huidige manier van leven, op school, bij je familie, je werk, je gezin of je vriendenkring? En voor je toekomstige leven en de keuzes die je wilt maken?

Nu ongeveer de helft van de Nederlandse baby's misschien wel 100 jaar zal worden, zijn dit belangrijke vragen. Zeker nu het met 17 miljoen landgenoten drukker is dan ooit in ons land.

Door interactieve games, quizzen, foto's van studenten van de Haagse Kunstacademie, interviews, illustraties en teksten maak je kennis met de belangrijkste veranderingen in onze bevolking en hoe deze ons leven beinvloeden.

Jong en oud

De tentoonstelling richt zich op iedereen, van jong tot oud, vrouwen, mannen, oude en nieuwe Nederlanders. We hebben allemaal te maken met veranderingen die gepaard gaan met een (veel) langer leven. Ben je benieuwd hoe jij een lang leven de baas kunt blijven? Bezoek dan onze interactieve
tentoonstelling, waar wij je laten navigeren in het leven dat voor ons ligt.

De Nederlandse editie van de tentoonstelling is ontwikkeld door het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI-KNAW) in samenwerking met Population Europe. De tentoonstelling is verrijkt met recente Nederlandse gegevens door medewerkers van het NIDI en de Rijksuniversiteit
Groningen. De gemeenten Den Haag en Groningen leverden de actuele lokale informatie.

Locaties tentoonstelling

* van 23 mei tot en met 3 juni van 9.30 - 17:00 uur in het Atrium van het stadhuis in Den Haag
* van 7 juni tot en met 19 juni van 10.00 - 17.00 uur in de Der Aa-Kerk in Groningen

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI)

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) is een onderzoeksinstituut van de KNAW en gevestigd in het centrum van Den Haag. Het instituut heeft circa 50 medewerkers van wie het merendeel werkzaam is als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van bevolkingsvraagstukken.

Logo NIDI

Zie ook

Website NIDI-KNAW

NIDI-lunchlezingen

24 mei: Oud worden in de praktijk

25 mei: Wat is de kans dat je oud wordt?

31 mei: Sociale participatie van oudere mensen: fabels en feiten

1 juni: Oud maar niet dement: wat kunnen we leren van 100-plussers?

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten van de KNAW en meld u aan voor onze agendaladder of volg ons via Twitter of Facebook.

Deel dit artikel Facebook Twitter LinkedIn