Vergunning nodig voor varen op Roer en Hambeek - Roer en Overmaas


Vergunning nodig voor varen op Roer en Hambeek

19 mei 2016

Wilt u recreatief varen op de Roer en Hambeek in Roermond? Dan heeft u een vergunning nodig. Het waterschap stelt deze regel op om de beken en oevers tegen het toenemende vaarverkeer te beschermen.

Alleen direct aanwonenden kunnen, onder bepaalde voorwaarden, een vergunning krijgen voor het varen op de Roer en Hambeek. Deze is kosteloos aan te vragen bij het waterschap. Bij de vergunningverlening wordt onder andere gekeken naar de grootte van het vaartuig en het totaal aantal vaartuigen.
De regel is bedoeld om het vaarverkeer uit de Maas dat eerst door de Roer en Hambeek voer, te beperken. Het waterschap handhaaft hierop. Zo zijn de beken beter beschermd.

Kanovaart op de Roer
Op het traject van de Roer gelegen tussen de brug te Vlodrop en de brug van de Andersonweg te Roermond is het mogelijk om met een kano van het water en de natuur te genieten. Aan het kanovaren zijn echter wel regels verbonden zoals vertrektijden en het aantal boten dat is toegestaan op de
Roer. Ook dient de kanotocht twee werkdagen van te voren te worden gemeld bij het waterschap. Deze melding is gratis. In- en uitstappen mag alleen op de aangegeven plekken.

Meer informatie
Voor het aanvragen van een vergunning, het melden van een kanotocht of voor overige vragen kunt u contact opnemen met het team Vergunningen van Waterschap Roer en Overmaas, T: 046 420 57 00.