Veiligheidsmonitor 2016: veiligheid 's-Hertogenbosch verbeterd


19 mei 2016
Afbeelding logo Samen zien we meer

Ten opzichte van 2013 voelen inwoners zich veiliger. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2016 van de gemeente 's-Hertogenbosch. Het gaat de laatste jaren steeds beter met de veiligheid in 's-Hertogenbosch. Het college is blij met de resultaten.

Aandacht en beleid

Burgemeester Rombouts: "Gerichte aandacht en een duidelijk beleid hebben tot een verbetering van de veiligheid geleid. Dat vind ik goed te zien. Het veiligheidsgevoel is verbeterd. Uiteraard zijn er nog thema's die extra aandacht vragen. Bijvoorbeeld de stijging van auto-inbraken en
mishandelingen. De Veiligheidsmonitor 2016 is een aansporing om op de ingeslagen weg door te gaan. En de resultaten verder te verbeteren."

Samen zien we meer

Iedereen vindt prettig wonen belangrijk. Dat begint bij een veilig huis, een veilige straat en een veilige buurt. Om die veilige omgeving te maken, werken verschillende partners samen. Dat zijn onder andere politie en gemeente. Maar ook de inzet van inwoners zorgt voor meer veiligheid. Met de
video `Samen zien we meer' willen we onze inwoners hiervan bewust maken. In het filmpje ziet u hoe u kunt meehelpen. Want samen zien we meer.

Meer informatie

Lees meer informatie in de rapportage van de Veiligheidsmonitor (pdf).

Zie ook

* Samen zien we meer

Bestanden:

* Rapportage_Veiligheidsmonitor.pdf2.1 MB