Succesvolle bijeenkomsten Senioren Veilig


donderdag, 19 mei 2016

Succesvolle bijeenkomsten Senioren Veilig De eerste twee grote landelijke bijeenkomsten over veiligheid zijn succesvol afgesloten: meer dan 300 senioren zijn bereikt.

Zij zijn door het Ministerie van Veiligheid en Justitie, de vier grote banken (ABN Amro, ING, Rabobank, SNS bank) en Samsung bijgeschoold over inbraakpreventie, veilig internetbankieren en het boefproof maken van je telefoon en tablet. Er vinden nog twee Senioren Veilig bijeenkomsten plaats:
op 26 mei, waar ook Minister Van der Steur bij aanwezig is, en op 2 juni met wethouder Eerdmans. U bent van harte uitgenodigd.

Publiek-private samenwerking
Manon Vanderkaa, directeur Unie KBO, opende de eerste bijeenkomst. Zij benadrukte de unieke combinatie van de publieke en private partijen die de handen ineen hebben geslagen voor een gezamenlijk doel: veiligheid voor senioren. "Want wonen met een veilig gevoel en deelnemen aan de samenleving
met een veilig gevoel, is een groot goed. Voor iedereen en zeker ook voor senioren die zich soms kwetsbaar voelen. Met onze goed geschoolde voorlichters wijzen wij de senioren op maatregelen die zij zelf kunnen nemen om veilig en prettig te wonen. En het is mooi om te zien hoe het ministerie,
de banken, en Samsung hier ook een bijdrage aan leveren".
Een van de deelnemers na afloop van de workshops: "Ik heb vanmiddag weer belangrijke informatie gehoord over veilig wonen en dat geef ik op mijn beurt weer door aan de senioren waar ik in mijn rol als ouderenadviseur thuis kom". Zo wordt de opgedane kennis weer gedeeld met andere senioren!

Nog twee bijeenkomsten: 26 mei en 2 juni
Voor de twee bijeenkomsten die nog volgen, op 26 mei en 2 juni, kan men zich nog opgeven. De deelnemers krijgen via interactieve workshops en een informatiemarkt voorlichting over de volgende thema's:
- Voorkomen van woninginbraken, overvallen en babbeltrucs
- Veilig bankieren
- Veilig je smartphone en tablet gebruiken met Boefproof

Locatie
26 mei
Den Haag met Minister van Veiligheid en Justitie, de heer Van der Steur
New Babylon Meeting Centre Den Haag, Anna van Buerenplein 29, 2595 DA Den Haag

2 juni
Nieuwerkerk a/d IJssel met wethouder veiligheid van Rotterdam, de heer Eerdmans
Van der Valk Hotel, Parallelweg Zuid 185, 2914 LE Nieuwerkerk a/d IJssel

De koffie staat om 13.30 uur klaar en de bijeenkomsten zijn van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Aanmelden voor een van de twee bijeenkomsten kan hier of via nummer 073 - 612 3475.
Tweeten