Inloopbijeenkomst hinder Westervoortsebrug en Hamersestraat/Dorpstraat

Inloopbijeenkomst hinder Westervoortsebrug en Hamersestraat/Dorpstraat

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 12 mei 2016- Laatste update: 12 mei 2016 13:02 uur

Rijkswaterstaat, de gemeenten Arnhem en Westervoort houden op donderdag 19 mei een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden aan de Westervoortsebrug en de Hamersestraat/Dorpstraat. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Inloopbijeenkomst

Op donderdag 19 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur organiseren Rijkswaterstaat en de gemeente Westervoort en Arnhem een inloopbijeenkomst in zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort. Tijdens de bijeenkomst ontvangen de bezoekers informatie over de werkzaamheden, de afsluiting en de te verwachten hinder. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er is geen vast programma; u kunt binnenlopen wanneer u wilt.

Hinder Westervoortsebrug

De brug is van 25 juli tot en met 4 september afgesloten voor auto-, motor- en vrachtverkeer. Verkeer wordt omgeleid via de A12. Spoedeisende hulpdiensten, landbouwverkeer, lijnbussen en brommobielen (45 km auto) kunnen tijdens deze periode gebruik blijven maken van de brug. Hier wordt een rijstrook voor vrijgehouden. Ook (brom)fietsers kunnen tijdens de afsluiting gebruik blijven maken van de verbinding. Tussen mei en december 2016 wordt er ook gewerkt aan de onderkant van de brug. Dit levert nauwelijks tot geen verkeershinder op.

Hinder Hamersestraat/Dorpstraat

Tijdens de afsluiting van de brug start de gemeente Westervoort met de werkzaamheden aan de Hamersestraat/Dorpstraat. De werkzaamheden van Rijkswaterstaat en de gemeente zijn gelijktijdig gepland, omdat beide werkzaamheden het doorgaand verkeer tussen Arnhem en Duiven/Zevenaar stremmen. Hierdoor is de hinderperiode korter. De werkzaamheden Hamersestraat/Dorpstraat duren tot circa half oktober. Doorgaand verkeer wordt tot half oktober omgeleid via de A12. Lokaal verkeer tussen Arnhem en Westervoort kan vanaf begin september wel gebruik maken van de Westervoortsebrug.

Samenwerking

Rijkswaterstaat en de gemeenten Arnhem en Westervoort werken samen aan het onderhoud. Rijkswaterstaat doet dit vanuit zijn rol als eigenaar van de brug, de gemeente Arnhem vanuit haar rol als wegbeheerder van de Zevenaarseweg en de gemeente Westervoort vanuit haar rol als wegbeheerder van de Brugweg.

Meer informatie?

U kunt bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.30 uur of kijk op de projectpagina Westervoortsebrug.