Ageas kondigt bijkomende steun aan voor de Fortisschikking

Ageas kondigt vandaag aan dat het een akkoord heeft bereikt met dhr. Laurent Arnauts, de Brusselse advocaat die verschillende juridische procedures startte, gelinkt aan de Fortisgebeurtenissen van 2007 en 2008. Dhr Arnauts heeft bevestigd dat hij, met instemming van zijn klanten, zal toetreden tot het schikkingsvoorstel dat Ageas op 14 maart 2016 trof met Deminor, Stichting FortisEffect, SICAF en VEB voor alle lopende burgerlijke rechtszaken met betrekking tot de voormalige Fortisgroep.

Ageas verwelkomt de positie van dhr. Arnauts die de kansen op een succesvolle afloop van de schikking doet stijgen.

Het feit dat dhr. Arnauts de schikkingsovereenkomst steunt, heeft geen invloed op de grootte van het schikkingsbedrag van EUR 1.204 miljoen dat werd afgesproken voor de compensatie van aandeelhouders die hiervoor in aanmerking komen. De overeengekomen criteria voor compensatie blijven ook onveranderd en zullen ook gelden voor de claimanten die door dhr. Arnauts worden vertegenwoordigd.

Zoals ook met de andere claimantenorganisaties die deelnemen aan de schikking werd overeengekomen, zal Ageas dhr. Arnauts vergoeden voor de kosten die zijn klanten opliepen in de verschillende procedures die hij opstartte met betrekking tot de Fortisgebeurtenissen van 2007 en 2008. Dhr. Arnauts zal de hangende burgerlijke procedure waarin hij actief is, schorsen, alsook zijn betrokkenheid in de strafrechtelijke procedure.

Bart De Smet, Ageas CEO: "We zijn tevreden dat naast de steun van de claimantenorganisaties, nu ook dhr. Arnauts en zijn clienten besloten hebben om hun steun toe te zeggen aan de schikking. Dit vergroot de kans om deze moeilijke en reeds langlopende geschillen volledig en finaal af te sluiten."

Laurent Arnauts: "Deze globale schikking is een eerste in Europa in de nasleep van de financiele crisis, en als dusdanig de moeite waard om te overwegen. Ze verandert het juridische speelveld fundamenteel. Ik ben zeer tevreden dat door deze steun, mijn klanten in de best mogelijke positie kunnen kiezen voor de schikking indien zij dit wensen. Velen onder hen hebben nog steeds Ageas-aandelen en kunnen dus ook toegevoegde waarde verwachten van een mooie herstart."

Voor meer informatie over de schikking en de relevante procedures verwijzen we naar de daartoe voorziene website FORsettlement.com. Vragen over deze schikking kunnen worden gemaild naar: info@forsettlement.com.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azie, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiele instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in Belgie, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Frankrijk, Italie, Portugal, Turkije, China, Maleisie, India, Thailand, Vietnam en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 40.000 werknemers en in 2015 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 30 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Pdf versie van het persbericht May 19, 2016

HUG#2013801 Ageas

AgeasRue du Marquis - Markiesstraat 1, 1000 Brussels, Belgium

* T. +3225575711 * F. +3225575750