Ton Heerts nieuwe voorzitter MBO-raad

Voormalig FNV-topman Ton Heerts is voorgedragen als nieuwe voorzitter van de werkgeversorganisatie MBO-raad. Heerts begint op 1 september 2016, als de algemene vergadering van de MBO-raad ermee instemt.

Vandaag maakte de raad bekend dat Heerts de opvolger is van Jan van Zijl die per 1 april overstapte naar pensioenfonds ABP om daar als vicevoorzitter aan de slag te gaan. Heerts is tot 30 juni nog werkzaam bij de FNV.

`Het bestuur denkt met Heerts een voorman binnen te halen met de nodige bestuurlijke ervaring, een breed netwerk binnen overheid, politiek en bedrijfsleven en kennis van beroepsonderwijs en arbeidsmarkt', zo meldt de MBO-raad.

Duidelijke koers

"Het mbo is een ontzettend leuke onderwijssector", zegt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen. "Wij feliciteren Ton Heerts van harte met zijn voordracht bij de MBO-raad." Ze heeft veel vertrouwen dat Heerts binnen de mbo-sector, waar onderwijs en bedrijfsleven elkaar zo dicht raken, een duidelijke koers zal varen. "Hij heeft het hart op de juiste plek als het gaat om onderwijs aan jonge vakmensen. Hij zoekt de samenwerking op en dat heeft het mbo nodig."

Verheggen merkt op dat de rechtstreekse overstap van een vakbond naar de werkgeverstafel geen gebruikelijke is. "De MBO-raad is een club van werkgevers waar wij zo af en toe mee overhoop liggen. Verder hoop ik dat hij roc-bestuurders die rare fratsen uithalen tot de orde roept. We hebben te veel financiele affaires achter de rug, zoals bij Amarantis en ROC Leiden, waar personeel steeds de dupe van is."