Slachtoffers busdrama Belgie claimen massaal letselschade

donderdag 19 mei 2016 13:30 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht B.V.

Tien slachtoffers van het ernstige busongeluk in Belgie eerder deze maand hebben zich samen gewend tot Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht in Amsterdam. Ze hebben het bureau gevraagd te helpen met het verhalen van hun letselschade, hun gemaakte kosten en misgelopen inkomsten.

De slachtoffers behoorden tot een groep van tachtig toeristen uit Nederland, op weg naar Parijs voor een lang weekend in Disneyland. Het avontuur kwam abrupt tot een einde toen hun touringbus verzeild raakte in een kettingbotsing met twee vrachtwagens op de Belgische snelweg bij Kortrijk. Het kostte de Bulgaarse vrachtwagenchauffeur die met hoge snelheid op de achterkant van de tourbus klapte, het leven. De in totaal 24 gewonde inzittenden van de bus werden afgevoerd naar het ziekenhuis in Kortrijk, waar het merendeel na enkele uren weer werd ontslagen.

De slachtoffers die zich nu massaal tot letselschadebureau JBL&G hebben gewend, hebben nog steeds veel fysieke klachten, maar claimen ook materiele schade en misgelopen inkomsten. "Vrijwel iedereen in de bus heeft een flinke dreun van achteren gehad, en de slachtoffers klagen dan ook vrijwel allemaal over een lichte hersenschudding, duizelingen, concentratieproblemen en whiplashachtige klachten", aldus Steffy Roos du Maine, eigenaar van JBL&G.

"Een 33-jarige man was er ernstiger aan toe: hij werd eerst gewoon naar huis gestuurd met het advies wat rustig aan te doen, maar bleek bij nader inzien een gebroken kaak te hebben, waaraan hij inmiddels is geopereerd. Waarschijnlijk heeft hij nog een tweede ingreep nodig. Ook met een ouder echtpaar gaat het nog steeds vrij slecht. Al met al had het ongeluk op iedereen een behoorlijke impact, en is het niet te verwachten dat de gewonden alweer binnen een paar weken aan werken toekomen."

Extra wrang was het gebeuren voor een familie uit Aruba, die speciaal voor de trip naar Disneyland was overgekomen. "Oma had daarvoor de vliegtickets betaald: 3500 euro. Van het tripje kwam niets meer terecht, dus ja, ook dat geld voor die tickets gaan we nu terug claimen. Verder gaat het om de medische kosten, extra reis- en verblijfkosten, en het verlies aan inkomsten. We zijn nog een schadeberekening aan het opstellen, maar bij elkaar zal het wel om enkele tienduizenden euro's gaan. Busmaatschappij Slangen Reizen stelt zich gelukkig erg betrokken op en doet er alles aan om het proces zo netjes mogelijk af te handelen. De slachtoffers zijn dankbaar dat de organisatie zo voortvarend te werk gaat. Wij hebben dit helaas ook heel vaak anders meegemaakt."

Wie uiteindelijk voor de schade opdraait, is nog ongewis. JBL&G heeft vooreerst de reisorganisator aansprakelijk gesteld. "De reis is anders gelopen dan verwacht, en dat risico is natuurlijk inherent aan het aanbieden van trips", vindt Du Maine. "Wellicht dat ook Bovo Tours aansprakelijk wordt gesteld, het bedrijf dat voor Slangen Reizen de tourbus regelde. Uiteindelijk is wellicht de verzekeraar van de Bulgaarse vrachtwagen die achter op de bus reed verantwoordelijk. Maar daar gaan we onze clienten niet mee lastigvallen, de benadeelden zijn tenslotte niet gebaat bij allerlei getouwtrek tussen diverse verzekeraars. We hopen dat ze hoe dan ook zo snel mogelijk schadeloos worden gesteld. En dat het gezin uit Aruba alsnog een keer naar Disneyland kan!"

Over JBL&G

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht is een letselschadekantoor dat zich onderscheidt door zijn jarenlange ervaring in het succesvol claimen van letselschades en de persoonlijke behandeling van zijn clienten. JBL&G kwam eerder in het nieuws door de spraakmakende zaak tegen Ziggo Dome, waarbij de concerthal 16.000 euro moest uitkeren aan het slachtoffer van een valpartij op de te gladde vloer. Ook behandelde het kantoor de allereerste zaak van een slachtoffer van de aardbevingen door de gaswinning in Groningen.

*

*

*

*