CDA wil versoepeling staatssteunregels voor snel internet

19/05/2016CDA wil versoepeling staatssteunregels voor snel internet

Categorie: Mulder onderneemt

Het CDA vindt het een gemiste kans dat goede burgerinitiatieven stranden door onnodige belemmeringen vanuit de Europese regelgeving. In antwoord op Kamervragen geeft minister Kamp (VVD) van Economische Zaken aan dat de huidige staatssteunregels zo zijn opgesteld dat overheidssteun niet mag worden verleend als de markt voornemens is binnen een termijn van drie jaar snel internet in een buitengebied te realiseren. Voor het CDA is deze termijn te lang.

Het CDA wil dat de staatsteunregels over snel internet worden versoepeld. Inmiddels hebben meerdere lidstaten aangegeven de staatsteunregels te willen versoepelen voor snel internet. Op aandringen van CDA woordvoerder Agnes Mulder heeft minister Kamp toegezegd om samen met Frankrijk op te trekken om te bezien of de regels versoepeld kunnen worden.

CDA-woordvoeder Agnes Mulder: `Een termijn van 3 jaar is te lang, waardoor het te weinig prikkelend is om sneller tot investeringen over te gaan. Die termijn moet korter, zodat de burgerinitiatieven eindelijk doorgang kunnen vinden.'

Trefwoorden

* snel internet