Sim only abonnementen populair bij jongeren


UTRECHT, 20160519 -- www.goedkoopstesimonly.net onderzocht in hoeverre consumenten tevreden zijn met hun huidige mobiele abonnement. Ook werd gekeken wanneer consumenten bereid waren om over te stappen naar een sim only abonnement.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat bijna de helft van de Nederlanders een sim only abonnement heeft afgesloten. Dit blijken vooral jongeren te zijn. Naarmate de leeftijd stijgt, neemt de kans dat men een sim only abonnement heeft af. Tevens blijkt dat jongeren maandelijks meer geld aan hun mobiele abonnement uitgeven dan ouderen.

Daarnaast lieten de resultaten zien dat bijna driekwart van de Nederlanders tevreden is met hun huidige provider en mobiele abonnement. Zij waren dan ook niet bereid om over te stappen van naar een (ander) sim only abonnement. Personen die wel bereid waren om over te stappen naar een (ander) sim only abonnement zouden dit enkel doen wanneer zij maandelijks minimaal 20% op de abonnementskosten konden besparen.

Er kan daarom geconcludeerd worden dat men niet makkelijk over te halen is om van abonnement te wisselen. Scherpe aanbiedingen zou enkel 30 procent van de bevolking laten overwegen om over te stappen. 

http://www.goedkoopstesimonly.net/onderzoek-online-reviews-beinvloeden-sales-sim-only-abonnementen/