Centrumplan Sint-Michielsgestel wordt nog een stapje duurzamer


Geplaatst op 20 mei 2016

Bouw waterkrachtcentrale

In de Dommel wordt een waterkrachtcentrale gebouwd waarmee voor bijna 200 huishoudens stroom kan worden opgewekt. Een uniek initiatief op ongeveer 500 meter van het nieuwe centrumplan in Sint-Michielsgestel.

Duurzaam

Het opwekken van elektriciteit met deze waterkrachtcentrale is zo duurzaam dat, vooruitlopend op de bouw, de ontwikkelcombinatie Albert Heijn, BrabantWonen en Van Wanrooij projectontwikkeling "Dommelstroom" certificaten af gaat nemen om dit initiatief te ondersteunen. Hiermee worden de
toekomstige bewoners van het Dommelsch Huys gezamenlijk certificaat houder van het duurzaamheid initiatief Dommelstroom. De bewoners van het nieuwe centrumplan kunnen zich individueel aanmelden voor deze groene stroom uit de Dommel.

Ook de nieuwe Albert Heijn wordt certificaathouder en gaat voor ca. 15% van haar energiebehoefte gebruik maken van deze groene stroom.

Ondertekening

In aanwezigheid van wethouder Mathijssen van de gemeente Sint-Michielgestel, is door Marije Buursink (BrabantWonen), Clemie van Wanrooij (Van Wanrooij projectontwikkeling) en vader en zoon Taks (Dommelstroom) de overeenkomst getekend. Hiermee is het centrumplan weer een stapje duurzamer
geworden.