Zorgen om verdwijnen brievenbussen

Het CDA maakt zich zorgen om het feit dat ouderen in Den Haag, door het voornemen van PostNL om het aantal brievenbussen te halveren in de komende jaren, straks honderden meters extra moeten afleggen voor het posten van een brief. De fractie stelt vragen aan het stadsbestuur.

`'Ik vind het zorgelijk dat ouderen straks nog verder moeten lopen om een brief te posten en daardoor wellicht ueberhaupt niet meer in staat zijn gebruik te maken van het in hun doelgroep nog altijd populaire communicatiemiddel,'' aldus CDA-raadslid Michel Rogier. `'Juist de ouderen in onze stad maken nog veelvuldig gebruik van briefpost. Veel ouderen zijn minder mobiel, gaan niet vaak op pad en zijn eenzaam. Juist zodat zij contact kunnen blijven houden met anderen is het zo belangrijk dat het voor ouderen makkelijk blijft om gebruik te maken van briefpost.''

De CDA-fractie wil van het stadsbestuur weten of er in buurten waar veel ouderen wonen, zoals bij woonzorgcentra of bejaarden- en verzorgingshuizen, geen brievenbussen zullen verdwijnen en vraagt de gemeente wanneer dit wel het geval is oplossingen aan te dragen zodat ouderen in Den Haag makkelijk brieven kunnen blijven posten.