Haagse clubscheidsrechters vallen in de prijzen

Peter Mulders en Piet Pop zijn de favoriete Haagse clubscheidsrechters van het Jaar! Peter Mulders van Hockeyclub Wateringse Veld won de publieksprijs, en Piet Pop van voetbalclub DUNO werd door de jury gekozen als winnaar. De aanmoedigingsprijs ging naar de 16-jarige Sander Erkelens van voetbal- en cricketvereniging Quic. Zojuist vond de uitreiking van deze begeerde titel plaats bij Caesar Sport.

Cees Pluimgraaff en Hanke Bruins Slot met de trotse winnaars (v.l.n.r. Cees Pluimgraaff, Piet Pop, Peter Mulders, Sander Erkelens en Hanke Bruins Slot). Cees Pluimgraaff en Hanke Bruins Slot met de trotse winnaars (v.l.n.r. Cees Pluimgraaff, Piet Pop, Peter Mulders, Sander Erkelens en Hanke Bruins Slot).

De verkiezing is ook dit jaar weer met groot enthousiasme ontvangen door de Haagse sportwereld. Maar liefst 36 scheidsrechters zijn door hun clubs of sporters aangemeld als kandidaat voor de prijs. De jury, bestaande uit onder andere oud-profvoetballer en clubicoon van ADO Lex Schoenmaker, maakte hieruit een selectie van tien genomineerden.

De winnaars

Het publiek mocht stemmen op de tien geselecteerde clubscheidsrechters, afkomstig uit het voetbal, hockey, cricket, handbal en korfbal uit diverse stadsdelen, en deed dat massaal. In minder dan een maand tijd werden er maar liefst 1700 stemmen uitgebracht. Waarbij Peter Mulders, die door zijn club wordt omschreven als eens deskundige, eerlijke en enthousiaste scheids, die in geval van nood altijd bereid is om een wedstrijd van een collega-scheids over te nemen, uiteindelijk de meeste stemmen ontving. Peter gaat na de wedstrijd geregeld rustig in gesprek met spelers om zijn beslissingen uit te leggen en zet zijn kennis en ervaring in bij het begeleiden van (beginnende) collega-scheidsrechters. De jury had de grootste bewondering voor Piet Pop, die bij DUNO geroemd wordt omdat hij ondanks tegenvallers in zijn gezondheid toch elke zaterdag en zondag op het veld staat, en in totaal al 24 jaar wedstrijden fluit!

Initiatief

De jaarlijkse verkiezing van de favoriete Haagse clubscheidsrechter is een initiatief van het CDA Den Haag. Met de verkiezing wil de lokale partij het belang van het werk dat vrijwilligers, en met name clubscheidsrechters, doen voor hun sportclub benadrukken. Volgend jaar wordt de verkiezing weer georganiseerd.

#clubscheids