Nieuwe directeur Bedrijfsvoering voor RDW


Pagina-inhoud
Zoetermeer, 23 mei 2016
Vanaf 1 juli 2016 is de heer Zeger Baelde de nieuwe directeur Bedrijfsvoering van de RDW. De huidige directeur Bedrijfsvoering Hans van Santen treedt op dat moment terug. De minister van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft de heer Baelde onlangs formeel benoemd. De benoeming geldt voor 5
jaar waarna herbenoeming kan volgen. De heer Baelde heeft binnen de RDW diverse managementfuncties vervuld. Tot 1 juli is hij manager van de divisie Registratie en Informatie. De heer Van Santen wordt adviseur voor de directie.


Zorgvuldig proces

De Raad van Toezicht van de RDW heeft Zeger Baelde als kandidaat voorgedragen aan de minister van IenM. Hij kent de RDW en zijn omgeving erg goed. Door de verschillende managementposities die hij heeft bekleed, heeft hij veel kennis en inzicht verkregen in de RDW-processen, financien en ICT.
In de functie van directeur Bedrijfsvoering kan hij deze ervaring goed gebruiken om samen met Algemeen directeur Ab van Ravestein, invulling te geven aan de nieuwe strategie van de RDW.


Terugtreden Hans van Santen

De kennis en ervaring van Hans van Santen blijft behouden voor de RDW. Als adviseur voor de directie concentreert hij zich de komende jaren op een aantal dossiers, zoals Remote Document Authentication (RDA) en eID (elektronische identiteit).