160525 Advertentie Noorderkrant 25 mei 2016


De advertentie in de krant

De Familie Schutterstichting

De Familie Schutterstichting ondersteunt lokale initiatieven op het gebied van ouderen en cultuur. Het bestuur vergadert viermaal per jaar en behandelt dan de binnengekomen subsidieaanvragen.

De vergaderingen worden gehouden in de maanden januari, april, september en december.

Wilt u een bijdrage aanvragen bij de Schutterstichting? Zorg dan dat uw aanvraag in de maand, voorafgaande aan de maand waarin vergaderd wordt, is ingediend.

U kunt uw aanvraag digitaal indienen bij de secretaris van de stichting, mevrouw Wilma Lambeck: (w.lambeck@tenboer.nl) Ook voor informatie kunt u met haar contact opnemen.

Een aanvraagformulier is te vinden op de site van dorpsbelangen Ten Boer:

www.dorpsbelangentenboer.nl/files/aanvraagformulier_subsidie_Schutterstichting[1].pdf



Honden aanlijne160525 Hondenpoep.jpgn en hondenpoep opruimen!

Wist u dat hondenpoep een van de grootste ergernissen is?

Het zorgt ervoor dat mensen een hekel krijgen aan honden. En dat is jammer. Niemand vindt het leuk om in hondenpoep te trappen, ook hondenbezitters niet. Ruim daarom hondenpoep altijd op en houd rekening met een aantal zaken. Wie een hond uitlaat, moet er binnen de bebouwde kom voor zorgen dat
er geen hondenpoep achterblijft. Hondenpoep kan een infectieziekte (zooenose) veroorzaken. Hondenuitlaters moeten altijd iets bij zich hebben om de poep op te ruimen, ook op uitrenterreinen. En de hondenpoepzakjes gooit u na gebruik natuurlijk in een prullenbak.

Aanlijnen

160525 Hond aan de lijnHonden kunnen niet overal loslopen, omdat ze hierdoor het verkeer, hardlopers, vee en zichzelf in gevaar kunnen brengen. In de bebouwde kommen van de gemeente moeten honden altijd aangelijnd zijn, behalve op uitrenterreinen of andere duidelijk aangewezen terreinen.
Honden mogen niet komen op of in kinderspeelplaatsen en speelweides en openbare sportvelden.



Aanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende verzoeken om een vergunning zijn binnengekomen:

Evenementenvergunning:

* Sportrecreade , Ten Boer, 16-08-16 t/m 22-09-16
* Status Quo Night, Cafe de Witte Brug, Woltersum, 10-09-16

Een ieder die meent door deze aanvragen in zijn/haar belang te zijn getroffen, kan binnen vier weken na publicatie een zienswijze hieromtrent aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, de datum van verzending staat tussen haakjes:

Evenementenvergunning:

* Optocht schoolfeest Woltersum, centrum Woltersum (12-05-16)

Standplaatsvergunning:

* Vistaria 't Vrolijke Maatje, Jan Zijlstraat, Ten Post (18-05-2016)

Omgevingsvergunning:

* Plaatsen dakkapel, Johannes Feitostraat 25, Ten Boer (28-04-16)
* Vervangen schoorstenen, Johan Rengersstraat 2, Ten Post (25-04-16)
* Plaatsen windturbines, Eemskanaal-Noordzijde 11, Woltersum (21-04-16)
* Wijziging gevel, Gerichtstraat 3, Ten Boer (11-05-16)

Deze vergunningen liggen vanaf de dag na de hierboven genoemde data gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Ten Boer en bij de gemeente Groningen, Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. Het Loket is geopend op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur (vrije inloop) en van 13.00 tot
17.00 uur (op afspraak). Indien u het niet eens bent met een verleende vergunning dan kunt u daartegen bezwaar of in specifieke gevallen beroep instellen. Dat kan tot 6 weken na de tussen haakjes genoemde datum.