50PLUS krijgt debat over kortingen op pensioenen

Een verzoek van de 50PLUS-fractie om te debatteren over mogelijke kortingen op de pensioenen is door de volledige Tweede Kamer gehonoreerd. Alle politieke partijen in de Kamer steunden de wens van 50PLUS-partijleider Henk Krol. Dat betekent dat het pensioendebat op korte termijn kan plaats hebben.

Het verzoek van Henk Krol was ingegeven door het feit, dat er een groot risico is dat de pensioenen van voorlopig 200.000 mensen en mogelijk zelfs 1,8 miljoen mensen toch gekort moeten worden. Toen dit vorige week bekend werd liet staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken weten dat deze kortingen snel door moeten gaan, als de situatie niet verbetert.

Henk Krol zei dinsdag 24 mei in de Tweede Kamer onder meer: "Nederland heeft een van de beste pensioenstelsels ter wereld, met ruim 1200 miljard euro aan vermogen. Het gaat er bij 50PLUS dan ook niet in dat er nu gekort moet worden op de pensioenen van nu en in de toekomst. We hebben wel eens debatten over een `mindere' kwestie. Dit gaat zoveel mensen aan en geeft zoveel onrust dat deze belangrijke kwestie een debat in deze zaal verdient."

Alle partijen in de Tweede Kamer stemden vervolgens in met het verzoek van 50PLUS om een spoedig debat over deze zaak.