Twee keer afschrijving termijn gemeentebelastingen Sint-Michielsgestel


Geplaatst op 24 mei 2016

Ruim 4000 huishoudens in Sint-Michielsgestel ontvangen op 31 mei twee keer een afschrijving van de gemeentebelastingen. Er zou deze dag 1 termijn worden afgehouden. De gemeente heeft deze fout getraceerd, maar kan de incasso helaas niet stoppen. Dat heeft te maken met de interne en externe
systemen (geautomatiseerde betalingen). De teveel geincasseerde bedragen worden op 31 mei direct weer teruggestort. Verzoek aan iedereen die de dubbele afschrijving ontvangt om zelf dan ook geen actie te ondernemen.

"Erg vervelend en bij voorbaat al excuses voor alle betrokkenen", aldus wethouder Mathijssen.
Aan alle betreffende huishoudens biedt de gemeente haar excuses aan voor de mogelijke verwarring die is veroorzaakt met dubbele afschrijving. Een tussentijdse check, die overigens altijd wordt uitgevoerd door medewerkers, bracht de dubbele incasso helaas te laat aan het licht.
De gemeente is direct na deze ontdekking naar buiten gegaan met het bericht om te voorkomen dat er ongerustheid zou ontstaan. Verzoek aan alle betrokkenen om zelf geen actie te ondernemen, de gemeente stort het teveel afgehouden termijnbedrag dezelfde dag terug op rekening.