Wimar Jaeger persverklaring


Naar aanleiding van het rapport van bevindingen melding vermeende integriteitsschending betreffende mijn persoon het volgende: het is goed dat deze uitkomst nu publiek gemaakt wordt, omdat daarmee aangetoond wordt dat de beschuldiging van Leefbaar Hilversum tegen mij onterecht en
onbegrijpelijk is. Ik ervaar dat hier een gemeentelijke procedure misbruikt is om een politiek verloren strijd op de persoon te verhalen. De bevindingen van de burgemeester spreken voor zich. Ik vind dit een ongehoorde vorm van politiek bedrijven, waarvan ik zou wensen dat die niet bestond.

Het heeft mij zeer geraakt dat mijn integriteit ter discussie is gesteld. Dat staat haaks op de idealen waarvoor ik ook in de politiek ben gegaan. Juist integriteit, openheid en eerlijkheid zijn de waarden waar ik voor sta en waarvan ik de afgelopen jaren meer dan blijk heb gegeven. Ik vind
het heel erg dat mijn inzet voor het publieke belang voor Hilversum wordt vertaald in een beweerde schending van integriteit.

Ten aanzien van de toekomstige werkrelatie met Leefbaar Hilversum mag u van mij verwachten dat ik professioneel en waardig met de verhouding om zal blijven gaan. Laten we ons bezighouden met het besturen met de stad en ons verhouden tot elkaar als fatsoenlijke mensen.

Wimar Jaeger
Wethouder gemeente Hilversum