MeerOVBus is openbaar vervoer op maat


Publicatiedatum:
dinsdag 24-05-2016
"Sommige reizigers maken dagelijks gebruik van MeerOVBus. Het is een mooie oplossing voor bestemmingen die met het gewone openbaar vervoer niet bereikbaar zijn", zegt MeerOVBus-chauffeur Fred Fleminks.
Abbenes, Zwaanshoek, Boesingheliede: het zijn dorpen waar chauffeur Fred Fleminks regelmatig MeerOVBus-reizigers ophaalt of heenbrengt.

"Allerlei soorten reizigers: jong en oud, voor werk, een dagje uit of om op bezoek te gaan. In kleine dorpen rijden buiten de spits geen of heel weinig bussen. Dan biedt MeerOVBus uitkomst."

MeerOVBus-chauffeur Fred Fleminks bij de halte in Vijfhuizen tegenover de halte van R-net.
Foto: MeerOVBus-chauffeur Fred Fleminks bij de halte in Vijfhuizen tegenover de halte van R-net.


Vervoer op aanvraag

MeerOVBus is vervoer op aanvraag, in kleine busjes of grote auto's. Er is geen vaste dienstregeling of route, maar reizigers kunnen een rit reserveren van halte naar halte. In alle kernen van Haarlemmermeer zijn MeerOVBus-halten: in totaal 53, te herkennen aan het MeerOVBus-logo. Reserveren
kan tot een uur van tevoren.

"Maar het is prettig als mensen dat eerder doen, anders wordt het wel erg improviseren. Meerdere ritten tegelijk reserveren kan ook."


Vaste klanten

Sommige reizigers maken incidenteel gebruik van MeerOVBus, maar Fleminks heeft ook vaste klanten.

"Er is bijvoorbeeld een meneer uit Haarlem-Schalkwijk die dagelijks naar zijn werk in Burgerveen reist. Hij gaat met het gewone openbaar vervoer naar Nieuw-Vennep, waar wij hem ophalen. Ook werknemers van een bedrijf in Boesingheliede en watersportdocenten in de Kaag maken vaak gebruik van
MeerOVBus. De meeste ritten zijn van of naar een station of een R-nethalte, als eerste of laatste stukje van een reis."



Zeven dagen in de week

MeerOVBus is onderdeel van de Biosgroep, die ook de MeerTaxi verzorgt, het WMO-vervoer in Haarlemmermeer. Fleminks:

"Die ritten kunnen worden gecombineerd. Dat gaat prima en is vaak gezellig." Wie een rit reserveert, moet op tijd bij de halte staan. "Als mensen er niet zijn, bellen we ze. Als dat niet lukt, rijden we door."

De prijs van een rit is tussen 1 en 3 euro. Betalen gebeurt contant in de bus. De OV-chipkaart is niet geldig. De MeerOVBus rijdt zeven dagen in de week van zes uur 's ochtends tot middernacht.

"Alleen niet op oudejaarsavond, dan stoppen we om acht uur 's avonds. Maar dat is de enige uitzondering."


Reserveren kan via 0900 6337829. Op meerovbus.nl staan alle bushalten.



Kruiswegshuttle

MeerOVBus kan ook een oplossing zijn voor mensen die sinds de opheffing van de haltes Houtwijkerveld en RK Kerk aan de Kruisweg in Hoofddorp geen gebruik meer kunnen maken van buslijn 340. Op dit moment rijdt een zogeheten Kruiswegshuttle tussen het Spaarne Gasthuis en NS-station Hoofddorp.
Deze service is een proef tot 30 juni. Bij de verpleeghuizen Bornholm en De Horizon In Hoofddorp zijn nu MeerOVBus-haltes gerealiseerd.