Voorlichtingsbijeenkomst: Diagnose prostaatkanker, en dan...?

Voorlichtingsbijeenkomst: Diagnose prostaatkanker, en dan...? 19 APRIL 2016

Op dinsdag 24 mei 2016 houdt ProstaatKankerStichting.nl in samenwerking met specialisten van het Catharina Ziekenhuis een voorlichtingsbijeenkomst voor mannen die prostaatkanker hebben (gehad) en hun naasten. De lezing vindt plaats in de Wintertuin van het Catharina Ziekenhuis en is van 18.30 - 20.30 uur. Aanmelden is nodig; dit kan via het online inschrijfformulier of via telefoonnummer 088-0029768.

Programma

Tijdens de bijeenkomst vertellen uroloog dr. Evert Koldewijn, internist-oncoloog dr. Laurence van Warmerdam, nucleair geneeskundige Dirk Wyndaele en verpleegkundig specialisten Francoise van de Ven en Maja van Alebeek van het Catharina Ziekenhuis over het traject dat iemand doorloopt wanneer de diagnose prostaatkanker is gesteld. U krijgt tevens informatie over de nieuwe plek die een gecombineerde chemo- en hormoontherapie in de behandeling kan innemen. En wat zijn de nieuwe data over het Radium -223? Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Ook kunt u vragen stellen aan de specialisten en de vertegenwoordigers van ProstaatKankerStichting.nl.

Catharina Ziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis is een ambitieus, topklinisch opleidingsziekenhuis. De zorgprofessionals zijn gedreven om patienten elke dag de beste zorg te geven. Naast de basisfuncties biedt het ziekenhuis op een aantal onderdelen topklinische zorg: hart- en vaatzorg, kanker, overgewicht en nierfalen. Hiervoor verwijzen regionale en landelijke ziekenhuizen patienten naar het Catharina Ziekenhuis.

Het Catharina Ziekenhuis combineert complexe behandelingen met de nieuwste technieken. Innovatie speelt een belangrijke rol. Op tal van terreinen wordt met geavanceerde techniek en apparatuur diagnostiek en behandeling bedreven. Zorgprofessionals in het Catharina Ziekenhuis zijn vooruitstrevend en altijd op zoek naar nieuwe wegen om zorg nog beter en veiliger te maken.

ProstaatKankerStichting.nl

ProstaatKankerStichting.nl is de patientenorganisatie die lotgenotencontact biedt, voorlichting geeft en de belangen behartigt van mannen met prostaatkanker en hun naasten. ProstaatKankerStichting.nl is een van de 21 vrijwilligersorganisaties die zijn aangesloten bij de patientenbeweging Levenmetkanker, die voor hun activiteiten financiele steun ontvangen van KWF Kankerbestrijding. Verder heeft ProstaatKankerStichting.nl inkomsten van donateurs en uit particuliere bijdragen en giften. Voor meer informatie: www.prostaatkankerstichting.nl.