Startup Fest: meer dan 30 inspirerende evenementen door het hele land

Nieuwsbericht | 19-05-2016 | 09:19

Van 24 tot 28 mei is Nederland in de ban van de startups. Tijdens Startup Fest vinden verspreid door het hele land meer dan 30 spannende en inspirerende evenementen plaats waar matchmaking, kennisdeling en inspiratie centraal staan. Het gaat dan om thema's als high-tech, water, energie, landbouw en voeding, bouw, gezondheid en nog veel meer.

De evenementen hebben als doel startups te helpen bij het vinden van de juiste investeringen, het aantrekken van talent en het sluiten van deals met het bedrijfsleven. Sprekers zijn onder meer Tim Cook (Apple), Travis Kalanick (Uber), Chris Anderson (The Long Tail) en Dirk Ahlborn (Hyperloop).

Een aantal highlights uit de vele bijeenkomsten die plaatsvinden:

F&A Next

F&A Next: 25 mei in Wageningen. Food & Agri Venture Capitalists en Nederlandse verzamelen zich in Wageningen. In het oog springende startups: Mosa Meat (Lab-grown meat), Protifarm (insecten) en Algreen (speciale manier van algenproductie).

Energy Fest

Energy Fest: 26 mei in Amsterdam. Drie pitchcompetities in drie verschillende thema's: IT/Big Data & Energy, Renewable Energy & Storage en Hydrocarbon (Oil&Gas) technology. De startups die deze competities winnen gaan op netwerkreis naar de beste venture en startuphotspots in de Verenigde Staten.

High Tech Capital

High Tech Capital: 25 mei in Eindhoven. Hier spreken Marjan van Loon (CEO Shell NL), Rob van Gijzel (burgemeester Eindhoven), Peter Weijmarshausen (CEO Shapeways) en Sunny Stalnaker (ASML). Daarnaast is er (net als in Leeuwarden, Utrecht, Enschede en Amsterdam) een Coderdojo waar kinderen op speelse wijze worden uitgedaagd om te leren programmeren.

Campus Party

Campus Party: 25-29 mei in Utrecht. Duizenden studenten, programmeurs, hackers en startups komen samen voor allerlei uitdagingen. Naast sprekers als Bas van Abel (Fairphone) en Dirk Ahlborn (Hyperloop) is er een Drone Zone, Game Zone, VR Experience en veel meer.

Our Future Health

Our Future Health: 26 mei in Nijmegen. De meest vooruitstrevende startups op het gebied van healthcare komen hier samen met sprekers als Maarten Steinbuch (TU/e), Daniel Kraft (Stanford & Singularity University) Neelie Kroes en Prinses Laurentien.

Water Tech Fest

Water Tech Fest: 25 mei in Leeuwarden. Discussies om de ontwikkeling van baanbrekende watertechnologie te stimuleren. Ondernemers, startups en investeerders in watertechnologie komen bijeen.

The Future of High Tech

The Future of High Tech: 25 mei in Enschede. De knapste koppen in opkomende technologieen en ondernemerschap komen bijeen om de mondiale uitdagingen samen aan te gaan. Interessante sprekers als Chris Anderson (3D Robotics), Vint Cerf (Google) en Erik Huizer (Surfnet) delen hun ervaring, kennis en visie.