Sociale huurwoningen voor Doarpskorporaasje Jirnsum

De Vereniging Doarpskorporaasje Jirnsum renoveert 25 sociale huurwoningen. De Vereniging ontvangt voor dit project een lening van EUR 250.000 van de provincie Fryslan. Dekemahiem, zoals de huurwoningen genoemd worden, wordt door de Doarpskorporaasje overgenomen van woningcorporatie Elkien.

Elkien wilde deze sociale huurwoningen afstoten. Door de overname en renovatie blijven deze sociale huurwoningen beschikbaar voor het dorp Jirnsum.

Financieringsregeling sociale huur

Dit project valt onder de financieringsregeling sociale huur met 10 wooneenheden of meer. Doel van de provincie was om met deze regeling een impuls te geven aan de kwaliteit en duurzaamheid van sociale huurwoningen. In totaal was EUR 5 miljoen beschikbaar in twee tranches. De tweede aanvraagperiode was in het najaar van 2015. Hier zijn 10 aanvragen uit voortgekomen. Deze worden nu beoordeeld.

Wurkje mei Fryslan

De Financieringsregeling is onderdeel van Wurkje mei Fryslan, het economische pakket van de provincie Fryslan. De provincie werkt aan een sterke economie, waar iedere inwoner van Fryslan profijt van heeft. Vandaag, maar ook in de toekomst. Kijk voor meer informatie op onze website: www.fryslan.frl/wurkje.