Programma iSea 2016 bekend

Het programma van iSea 2016 is grotendeels bekend. De dag gaat op 27 mei 2016 om 10.00 uur van start met de opening en een woord van de plenaire keynote Bram Roelse CEO van Royal IHC.

Vervolgens starten er twee rondes. Tijdens elke ronde is het mogelijk een drietal presentaties bij te wonen, een workshop of enkele pitches van de pitchwedstrijd the Match of the Concepts.

Eerste ronde

De presentaties in de eerste ronde komen van Dutch Weed Burger, Plastic Whale en Ecoshape. Dutch Weed Burger vertelt over de Nederlandse Delta als kraamkamer voor de nieuwe voedselcultuur. We krijgen antwoord op de vraag of we op een verantwoorde manier kunnen blijven consumeren. Plastic Whale spreekt over hun missie: `s werelds wateren plasticvrij maken door waarde te creeren met plastic afval. Tot slot presenteert Ecoshape hun Building with Nature. Een integrale en innovatieve aanpak voor een ecologisch duurzame ontwikkeling in de Deltagebieden.

De workshop van de eerste ronde gaat over ondernemerschap en wordt gegeven door Jules Dock. Waaruit bestaat een innovatieproces? Hoe vertaal je een maritieme innovatie in een commerciele oplossing? Wat zijn succesfactoren en praktijkvoorbeelden?

Tweede ronde

In de tweede ronde zijn er presentaties van Urban Green, VP Delta en Topsector Water. Urban Green vertelt over duurzame klimaatbestendige steden. VP Delta spreekt over de samenwerking met starts-ups en innovatieve makelaars. Zij gebruiken delta en water als kristallisatiepunt voor initiatieven op het gebied van deltatechnologie, waterbouw en waterbeheer. Tot slot komt de Topsector Water aan het woord, zij werken aan wateruitdagingen om de wereldwelvaart te verbeteren.

Financiering is het gespreksonderwerp van de workshop in de tweede ronde (nog onder voorbehoud). Hoe vind je de juiste financiering voor je innovatie? Maak kennis met financieringsexperts die inzichten geven in publieke, private en bottom-up financiering.