Studiedag van 50PLUS over partijdemocratie

Zeer binnenkort is er een gratis studiedag over `partijdemocratie in een veranderende democratisch orde'. Deze is bedoeld voor bestuurders en leden van de vertegenwoordigende lichamen waarin 50PLUS zitting heeft en verder voor alle 50PLUS-leden die zich bij dit onderwerp betrokken voelen.

De studiedag is op vrijdag 27 mei 2016 in Societeit `De Vereeniging' aan de Mariaplaats 14 in Utrecht. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via een mail naar secretariaat@wb50pluspartij.nl onder vermelding van: Studiedag Partijdemocratie. Een week voor aanvang ontvangt me een bevestigingsmail met het te gebruiken discussiestuk.

Met een zekere regelmaat wordt binnen de partij 50PLUS de wens uitgesproken beter te worden betrokken bij de politieke en organisatorisch besluitvorming. Dat speelt bijvoorbeeld rond de positie van de Adviesraad en bij het politiek-inhoudelijke debat in de partij. Dit heeft geleid tot het initiatief van het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS hierover een studiedag te organiseren.

Wie zich inschrijft ontvangt van tevoren een discussiestuk aan de hand waarvan het onderwerp `partijdemocratie in een veranderende democratisch orde' zal worden besproken. De bedoeling is voorts dat het onderwerp wordt ingeleid met een beschouwing over de ontwikkelingen in ons democratisch bestel die in verband staan met de behoefte aan meer betrokkenheid en met de toenemende mondigheid van de burger.

Het tijdschema van de dag is alsvolgt: 13.30 uur inloop met koffie en thee; 14.00 uur inleiding door Auke de Vries, bestuurslid Wetenschappelijk Bureau; 14.30 uur discussie partijdemocratie onder leiding van Chris van der Heijden, bestuurslid Wetenschappelijk Bureau; 17.00 uur afsluiting en drankje.

Societeit `De Vereeniging' bevindt zich op 5 minuten loopafstand van Utrecht Centraal Station. Actuele informatie over de studiedag is te vinden op de website http://www.wb50pluspartij.nl/evenement/