SIGRA - Antistolling ASKA


26-05-16
SIGRA - Antistolling ASKA

Op 19 mei 2016 is de Amsterdamse Standaard Ketenzorg Antistolling (ASKA) vastgesteld. De ASKA biedt handvaten voor een goede overdracht van patienten met antistollingsmedicatie tussen de betrokken disciplines in de Amsterdamse keten.

De ASKA is een vertaling van de landelijke standaard naar de Amsterdamse situatie, waar door de Amsterdamse Regiotafel Antistolling de afgelopen drie jaar hard aan is gewerkt. In deze multidisciplinaire werkgroep, met als doel het verbeteren van de antistollingszorg in de regio, zijn alle
disciplines vertegenwoordigd: de huisarts, specialist, apotheker, tandarts, trombosedienst, specialist ouderengeneeskunde en natuurlijk de patient.

De ASKA is een levend document, dat door de Regiotafel voortdurend aangepast wordt aan zowel de landelijke ontwikkelingen op het gebied van antistolling als aan wensen van de werkvloer. De Regiotafel helpt de deelnemende partijen bij de communicatie naar de achterban, om casuistiek te
bespreken en om knelpunten in de overdracht op te lossen.

Onderdeel van de ASKA is het Digitaal Expertisecentrum Antistolling Amsterdam met onder andere een 24 x 7 consultatie- en advieslijn voor de 1ste lijn en bij complexe casuistiek in de 2e lijn. Hiervoor is een beslisboom ontwikkeld.

Informatie over de ASKA, het Digitaal Expertisecentrum en de Regiotafel vindt u op www.sigra.nl/regiotafel-antistolling





* Email this pagina