Uitreiking 5e ster en `Laat je niet overvallen' in Leeuwarden


Feest in Leeuwarden! Daar werd gisteren voorafgaand aan de bijeenkomst 'Laat je niet overvallen' door plaatsvervangend CCV-directeur Francie van de Beek de 5e ster KVO uitgereikt. De 5e ster is het resultaat van samenwerking tussenbrandweer, gemeente, politie en ondernemers.

Aansluitend aan de uitreiking bood de gemeente Leeuwarden ondernemers en hun medewerkers een bijeenkomst 'Laat je niet overvallen' aan. Deze bijeenkomst is vooral interessant voor ondernemers uit de detailhandel en dag-horeca. Het leert hen wat zij zelf kunnen doen om het risico op
criminaliteit in hun bedrijf te verkleinen.

Financiele en emotionele impact

Incidenten als een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen in hun bedrijf kunnen helpen om dergelijke criminaliteit te voorkomen.
Voorbeelden zijn het gezamenlijk openen en sluiten van het bedrijf, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Maar ook technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera's zijn daarbij een hulpmiddel. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de preventiebijeenkomst.

Links

* Meer informatie vindt u op de CCV-website voor ondernemers.