27-05-2016 PERSUITNODIGING > meer


PERSUITNODIGING

De resultaten 1 jaar Schoon Schip, aanpak meest hardnekkige criminelen

Datum publicatie: 27-05-2016 09:05

Een jaar na de start van Schoon Schip presenteert wethouder Eerdmans (o.a. Veiligheid) dinsdag 31 mei de eerste resultaten. Het project Schoon Schip is in 2015 opgestart om de meest moeilijke groep criminelen weer op het juiste pad te krijgen. Het gaat hierbij om de zognaamde High Impact
Crimes, zoals straatroof, overvallen en inbraken). In een gesprek licht de wethouder met stadsmarinier Corine Duitman de werkwijze, de bevindingen en de resultaten toe.

De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en wordt, vanwege privacyredenenen, verzocht zich aan te melden.

Datum: dinsdag 31 mei
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: Hoek van Holland (locatie volgt)

Bij het persgeprek zijn aanwezig: wethouder Eerdmans, stadsmarinier Corine Duitman, de mentor van de groep en een ex-deelnemer van het project.
Hoe werkt Schoon Schip nu in de praktijk? En kan deze werkwijze het verschil maken in het voorkomen van recidive? Deelnemers aan Schoon Schip krijgen ritme, regelmaat en aandacht, van 8 uur 's morgens tot 4 uur 's middags. De deelnemers voeren fysiek zware werkzaamheden uit in een prikkelarme
groene omgeving. De werkzaamheden bestaan o.a. uit snoeien, graven en schoonmaken. De ervaringen vanuit de deelnemers worden eveneens toegelicht.

Binnen het project Schoon Schip hebben we te maken met mensen die een nieuwe start maken. Anonimiteit is daarvoor een strikte voorwaarde.