Inspiratiebijeenkomst: een middag rondom politiek activisme en verni..


Inspiratiebijeenkomst: een middag rondom politiek activisme en vernieuwing!

Vrijdag, 27 mei 2016. Uit de afdeling, Redactie

Inspiratiebijeenkomst: een middag rondom politiek activisme en vernieuwing!

Verleden week zaterdag 2 mei verzamelde een vijftigtal mensen zich bij De Fruitvis voor de Inspiratiebijeenkomst Koers 2018 PvdA Rotterdam, een middag rondom politiek activisme en vernieuwing!

Na een warm welkom van PvdA-raadslid Barbara Kathman, bijtte Martin van Rijn van De Fruitvis de spits af. Hij nam ons mee in de wonderlijke geschiedenis van het ontstaan en de ontwikkeling van De Fruitvis en Marconia.

Daarna zorgden experts en ervaringsdeskundigen van activisme en vernieuwing voor een spannende interactieve middag. Aanwezigen luisterden en discussierden met sprekers als Derk Loorbach en Frank van Steenbergen van DRIFT, George Verhagen en Marco van Lent, initiatiefnemers van het referendum
over de afbraak van de sociale woningvoorraad en Ton Huiskens van TOS, Thuis op straat.

Tijdens de eerste interactieve plenaire sessie met Derk Loorbach kon je de prikkeling, verwondering, verbazing en soms ontnuchtering en verwarring in de zaal voelen. Bij de daarop volgende workshops werden bepaalde onderwerpen die plenair slechts even vluchtig aangekaart waren soms wat meer
uitgediept.

De middag was te kort en de interactie te groot om de onderwerpen uitvoerig uit te diepen en toe te werken naar concrete stappen of ideeen. Maar de bijeenkomst bracht bij veel aanwezigen wel een algemeen gevoel van energie en ongeduld verder te gaan met het inhoudelijk uitdiepen de onderwerpen
politiek activisme en verniewing. Laten we dat dan ook samen doen! Op basis van wat er nu al ligt en datgene wat ons inspireert!

Vandaag berichten Mary Geritsse en Marion van Dragt over hun workshop: `Welkom, een kennismaking met de PvdA Rotterdam'.
Vanaf volgende week volgen korte verslagjes over de opbrengsten van de plenaire sessie en de andere workshops: `Woorden en daden: gebiedscommissies versus grassroots', `Rotterdam, circulaire stad' en `Wonen in Rotterdam, meer dan bakfietswijken'.