Workshop `Welkom, een kennismaking met de PvdA Rotterdam'


Workshop `Welkom, een kennismaking met de PvdA Rotterdam'

Vrijdag, 27 mei 2016. Uit de afdeling, Marion van Dragt en Mary Gerritse

Workshop `Welkom, een kennismaking met de PvdA Rotterdam'

Op de Inspiratiebijeenkomst Koers 2018 PvdA Rotterdam op 21 mei in de Fruitvis was een van de workshops gewijd aan een kennismaking met de PvdA Rotterdam. Deze workshop was voor nieuwe leden en voor leden die nog niet eerder actief waren in Rotterdam.
Het gezelschap was gevarieerd. Er was iemand die nog geen lid was, maar wel geinteresseerd, en ook iemand die al heel lang lid was van de partij maar nog maar kort in Rotterdam woonde. Er volgde een openhartig en fijn gesprek.

Waarom ben je lid van de Partij van de Arbeid of zou je lid willen worden?
Iets bijdragen aan de samenleving, een duurzame samenleving, een zorgzame samenleving, meer `wij' dan 'ik' werd vaak gezegd. De begrippen solidariteit en eerlijke verdeling van kennis, inkomen en macht werden als kernwaarden genoemd. Wel moet het mogelijk zijn deze kernwaarden op een nieuwe
manier vorm te geven. Een ideaal als verheffing kan in deze tijd niet meer worden ingevuld zoals in de jaren van de oprichting van de partij. Voor die vernieuwing wordt nadrukkelijk om ruimte gevraagd.
Wat de nieuwe leden van de partij vooral verwachten, is inhoudelijk debat. Ze willen graag meedenken, maar men verwacht ook dat er iets gebeurt met de inbreng van (nieuwe) leden.