Minister onder indruk van KBO-activiteiten


vrijdag, 27 mei 2016

Minister onder indruk van KBO-activiteiten Al meer dan 400 senioren namen deel aan de grote landelijke bijeenkomsten `Senioren Veilig'. Minister Ard van der Steur zei onder de indruk te zijn van de KBO-activiteiten rond veiligheid.

De KBO organiseert deze bijeenkomsten met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, vier grote banken (ABN Amro, ING, Rabobank, SNS bank) en Samsung. Deelnemers krijgen de kans om snel veel kennis en tips te krijgen over het vergroten van de eigen veiligheid. Van inbraak tot cybercrime.

Samen werken aan veiligheid
Op 26 mei was Minister Van der Steur aanwezig. Hij benadrukte hoe belangrijk het is dat ouderenbonden, overheid *n bedrijven de handen ineen slaan voor de veiligheid van senioren. *Want*, zegt de Minister, *de politie kan het niet alleen, we moeten het smen doen*.
Manon Vanderkaa, directeur Unie KBO, voegde daaraan toe: *Een veilig gevoel is een groot goed. Voor iedereen en zeker ook voor senioren die zich soms kwetsbaar voelen. Onze goed geschoolde voorlichters wijzen andere senioren op maatregelen die zij z*lf kunnen nemen om veilig en prettig te
wonen. Mooi hoe het ministerie, de banken en Samsung hier gezamenlijk hun bijdrage aan leveren*.

Laatste bijeenkomst op 2 juni
Er is nog **n bijeenkomst op 2 juni met de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans in Nieuwerkerk a/d IJssel. U kunt zich hier opgeven. Welkom!
Tweeten